Trgovine koroške zadruge ob izgubi na udaru

Jasmina Detela Jasmina Detela
26.02.2020 15:33

Svoja vrata so zaprle tehnična trgovina v Mežici in trgovini z živili na Selah in v Turiški vasi, ostaja še 19 trgovin. Odpuščali niso, so pa delavce prerazporejali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trgovino na Selah, ki ni pokrivala niti stroškov, so nedavno zaprli. 
Jasmina Detela

Koroška kmetijsko-gozdarska zadruga (KKGZ) s sedežem v Slovenj Gradcu je z letošnjim letom zaprla tri trgovine, eno s tehničnim blagom v Mežici in dve živilski trgovini na Selah in v Turiški vasi. Razlog je v tem, da so poslovale z izgubo. V zadrugi napovedujejo, da bodo proces racionalizacije nadaljevali, a dodajajo, da zaprtje malih trgovin ne pomeni konca trgovske dejavnosti. So pa bili zaradi nedavnega zaprtja nekateri domačini zelo nejevoljni, to velja predvsem za starejšo populacijo, ki je manj mobilna in je bila trgovin tudi bolj vajena.

Več let z izgubo
Omenjene tri trgovine so več let poslovale z izgubo, prav tako so prostori, v katerih so delovale, v slabem stanju. "Trgovine že nekaj let z dejavnostjo niso pokrivale niti svojih stroškov. Poskušali smo z različnimi ukrepi, od zmanjševanja števila zaposlenih do skrajševanja delovnega časa, a vse skupaj ni prineslo pozitivnega rezultata. Kot poslovni subjekt smo dolžni poskrbeti za pozitivno poslovanje zadruge kot celote, zato se je upravni odbor odločil za njihovo zaprtje," pojasnjuje direktorica Danica Ramšak. Poslanstvo zadruge ni v tem, da bi skrbeli za oskrbo lokalnega prebivalstva z živili, poudarja.

Danica Ramšak: "Zaprtje malih trgovin ne pomeni konca trgovinske dejavnosti."
Jasmina Detela

Nadaljevali bodo posodabljanje trgovin in skladišč

Njihova želja je, da bi večje tehnične centre posodobili in preuredili. Nadaljuje se obnova skladišča na Prevaljah, kjer bodo med drugim uredili kotiček z lokalno pridelano hrano, v dolgoročnem planu so preureditev skladišča v Vuzenici, obnova živilske trgovine z mesnico na Podgorski cesti v Slovenj Gradcu ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta