Turnir, ki je zapolnil vse prenočitvene kapacitete v Slovenj Gradcu in okolici

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
28.06.2024 18:00

Mesto z okolico je ta konec tedna začasen dom za okoli 350 judoistov iz 34 držav in s štirih celin, ki se merijo na mladinskem evropskem pokalu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Turnir na tako visoki ravni bo po lanskem oktobru v Slovenj Gradcu drugo leto zapored. 
Nejc Strojnik

Evropska judo zveza je po minulem letu, ko so v Slovenj Gradcu že gostili enega od 15 turnirjev na najvišji evropski ravni, organizacijo tudi letos zaupala Korošcem. V Slovenj Gradcu, še posebno okoli Dvorane Vinka Cajnka, je tako vse v znamenju juda, tekmovalni program je razporejen na soboto in nedeljo, poleg precej močne tekmovalne zasedbe pa bo športnike, ki prihajajo vse od Kanade na zahodu do Kazahstana na vzhodu, pozdravil tudi predsednik evropske judo zveze, Madžar Laszlo Toth. "Ne le velika odgovornost, to je tudi veliko priznanje za mesto. Če ne bi bilo predhodnih dejavnosti in drugih dogodkov, tudi kulturnih, če ne bi šlo za mesto glasnik miru, se odločevalci zanesljivo ne bi odločili za Slovenj Gradec. Judo je tukaj resnično zrasel in vesel sem, da se vse to dogaja. Upam, da bo evropski mladinski pokal v naslednjih letih prerasel v članskega," pravi predsednik Judo zveze Slovenije, sicer domačin, Slovenjgradčan, Bogdan Gabrovec.

Za kako pomemben turnir gre, je izpostavil tudi Borut Marošek, trener juda, mednarodni sodnik in vodja na področju športa pri slovenjgraškem javnem zavodu Spotur. "Devet od 15 turnirjev za evropski pokal je organiziranih v glavnih mestih največjih evropskih držav. Slovenj Gradec je tukaj z naskokom najmanjši. Naše prenočitvene kapacitete so popolnoma zasedene, je bil kar izziv, da smo vse namestili, kot se spodobi. Tudi velik organizacijski zalogaj je, k nam prihaja 34 ekip, večina z letali, vsako moramo počakati na letališču in jo po koncu do tja pospremiti," je dejal Marošek. "To delamo tudi za otroke, ki trenirajo v našem klubu in zelo radi pomagajo pri organizaciji. To so spomini, ki jim ostanejo za vse življenje. Dogodek bo na najvišjem možnem nivoju, veliko bo pozitivne, srčne energije, to obljubim," pa dodaja predsednik slovenjgraškega judo kluba Ruslan Yankovskyy.

Mo Slovenj Gradec

Turnir bo jutri in v nedeljo potekal ves dan, mednarodno pisane zasedbe pa se veseli župan Tilen Klugler, ki poudarja, da Slovenj Gradca ni brez judoistov, ki na vseh tekmovanjih posegajo po zavidljivih rezultatih. "Turnir je velika dodana vrednost za Slovenj Gradec, tudi s turističnega vidika. Marsikdo se, ko vidi lepo mesto, vrne. Bodisi na priprave bodisi z družino."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta