V Šmartnem pri Slovenj Gradcu s cerkve odlomilo križ, v Breznem drevo padlo na hišo, razdejanje v parku na Ravnah

N.S.
21.06.2022 07:02

Včerajšnje neurje, ki je v večernih urah divjalo na Koroškem, je nevšečnosti povzročalo v osmih koroških občinah. Kje je bilo najhuje?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice neurja v Grajskem parku na Ravnah.
Petra Lesjak Tušek

V Šmartnem pri Slovenj je veter odkril približno 50 kvadratnih metrov strehe na cerkvi ter z zvonika odlomil križ. Gasilci PGD Šmartno pri Slovenj Gradcu in PGD Slovenj Gradec so odkrito streho prekrili s folijo ter zavarovali cesto in okolico cerkve zaradi možnosti padca križa iz zvonika. Veter je odkril tudi streho na pomožnem objektu ob stanovanjski hiši v Šmartnem, ki so jo gasilci uspeli prekriti s folijo. V Trobljah se je na cesto podrlo drevo, prav tako se je več dreves podrlo na cesto Slovenj Gradec - Kotlje in na lokalno cesto Podgorje - Sredme.

Več dreves se je podrlo tudi na lokalno cesto Libeliče - Libeliška gora v občini Dravograd. V Otiškem vrhu je bila zaradi močnega dežja zalita cesta, vodo so prečrpali gasilci iz PGD Šentjanž. V Dravogradu, na Meži, je voda zalila prostore poslovnega objekta, na cesto se je več dreves podrlo tudi v Selovcu, podobno je bilo v Podklancu in v Črnečah.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je cesta zaprta za ves promet. Popolna zapora je med Šmarškim blokom in gostilno Brezovnik.
Pgd Šmartno Pri Slovenj Gradcu

Težave s podrtimi drevesi so imeli tudi v drugih koroških občinah, V Radljah ob Dravi je promet na cesti Vuhred - Vuzenica zaprlo podrto drevo. Več dreves se je podrlo na cesto Vuhred - Ribnica na Pohorju, podobno je bilo v Sp. Orlici, kjer so podrta drevesa poškodovala obcestno ograjo. Drevo se je na cesto podrlo tudi v Kozjem vrhu, Breznem in Javniku v občini Podvelka. V Breznem se je drevo podrlo na stanovanjsko hišo. Odstranjevanje tega drevesa in prva sanacija škode bo s strani občine Podvelka izvedena danes.

Nič kaj prizanesljivo ni bilo niti vreme v Mežiški dolini. Gasilci so posredovali v vseh štirih občinah. Aktivirana so bila prav vsa gasilska društva, v vseh občinah (Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem) so namreč zabeležili več prijav dogodkov.

Grajski park Ravne
Petra Lesjak Tušek
Grajski park Ravne
Petra Lesjak Tušek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta