V soboto v Slovenj Gradcu že tretja Parada ponosa

N.S.
31.05.2022 11:16

To soboto bo v Slovenj Gradcu Parada ponosa, ki jo bo Zavod Koroška pride organiziral tretjič. Dogajanje se začenja ob 13. uri, parada bo na vrsti ob 15.00.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koroška Parada ponosa bo v Slovenj Gradcu tretje leto zapored.
Nejc Strojnik

Letošnja Parada ponosa bo potekala pod geslom "Pošasti iz omare", pri čemer v Koroška pride pravijo, da poletni takti že kličejo k sočnim rimam in pikantnim vikendom: "Letos praznujemo svoje pokvarjene misli, najslajše fantazije in najdrznejše apetite." Parada ponosa se bo letos spraševala o mejah, mostovih in tistem votlem strahu, ki ga okrog nič ni. "Tistem, ki ljubi omare in štiri stene in se rad dela, da bo vse ok, če se le obrneš stran. Tistem, ki v neznanem išče pošasti in čarovnice, spake in prikazni, tistem, ki pozabi, da sonce ne izbira, komu sije," dodajajo organizatorji. Dogajanje se se z mavrodomom začenja ob 13. uri, parada bo na vrsti ob 15.00, ob 17. uri sledijo manifesti, uro kasneje pa še ples v maskah. Glavnina dogajanja bo na Mestnem trgu v Slovenj Gradcu in pred prostori Kulturnega društva raum AU.

Parada ponosa v Slovenj Gradcu bo sicer del Festivala Parada ponosa 2022, ki se začenja v petek. Poleg dogajanja na Koroškem bodo do 11. junija, ko se bo festival zaključil s Parado ponosa v Ljubljani, pripravili več okroglih miz, delavnic in kulturnih dogodkov, na katerih bodo ozaveščali in izobraževali o LGBT+ skupnosti in osebah v Sloveniji in drugod po svetu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta