Vpogled v (ne)zavedno

Jasmina Detela Jasmina Detela
14.01.2023 17:35

Slovenjgradčanka Nataša Zupanc, ki je nekaj let živela v Afriki, je izdala četrto knjigo, gre za resnične zgodbe njenih strank

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nataša Zupanc na predstavitvi četrte knjige v slovenjgraški knjižnici. Z njo se je pogovarjala Zuhra Horvat.
Osebni Arhiv

Nataša Zupanc iz Slovenj Gradca, ki je nekaj let preživela v Afriki, kjer je bila poročena s šamanom, je izdala že četrto knjigo z naslovom 42. Gre za resnične zgodbe njenih strank. Zupančeva se je namreč po vrnitvi v Slovenijo in preboleni malariji začela ukvarjati s healing masažo in izdelovanjem energijskega nakita.

Zgodbe so rezultat njenega nekajletnega dela s strankami in omogočajo bogat vpogled v dogajanje posameznikove psihe, zavednega in nezavednega. Sproti zapisuje vse zgodbe, v knjigi jih predstavlja 42, zato tudi tak naslov. Da bo nekoč iz tega nastala knjiga, ni načrtovala. "Verjamem, da se bo marsikdo lahko poistovetil s katero izmed zgodb ali se v njej prepoznal," meni Zupančeva, ki je imena in osebne okoliščine zaradi varnosti sodelujočih spremenila.

Healing masaža je energijska tehnika polaganja rok na telo, kjer se razbirajo programi in vzorci, ki so shranjeni v energijskem polju človeka. "Ljudje pridejo k meni z različnimi težavami, ki se jim kronično ponavljajo in iz njih ne vidijo izhoda. Preko pogovora in dela z energijo jim pomagam odkriti in sprostiti čustvene, včasih pa tudi fizične blokade v telesu. Rezultati mojega dela so izjemni, mnogi so z mojo pomočjo osmislili in ovrednotili svoje življenje. Drži, da kadar smo ujeti v lastne mreže, ne vidimo širše slike in včasih res potrebujemo pomoč drugega, da se zavemo vloge, ki jo igramo," pove. Masaže dopolnjuje z energijskim nakitom imenovanim Bis (Beauty, Intelligence, Sexy), ki se nosi okoli bokov. Izdeluje ga sama, namenjen pa je kot podpora k energiji ženske - jo vzpodbuja, celi, neguje, varuje..

Nataša Zupanc
Osebni Arhiv

Nataša Zupanc je slovenska avtorica, ki je začela s pisateljevanjem v svojih zgodnjih petdesetih letih. Svojo zgodbo po vrnitvi iz Afrike leta 2017 je opisala v prvi knjigi Oblečena v kente. Zanj je leta 2019 prejela posebno priznanje v kategoriji samozaložnikov s strani Javnega sklad za kulturo Republike Slovenije. V drugi knjigi Slečena, ki je nadaljevanje prve, opisuje vrnitev v Slovenijo, kako je preživela okužbo z malarijo, za katero ob vrnitvi v domovino ni vedela. Po preboleli bolezni se v Gano ni več vrnila. V tretji knjigi se bralcu postavljajo vprašanja o prepletanju različnih dimenzij. Dogajanje v njej je strnjeno okoli enega samega dogodka med njenim bivanjem v Gani. Opisuje obred, ki se dogaja sredi džungle, kjer se prepleta svet živih in mrtvih, kjer dobi čas povsem drugo dimenzijo in kjer se na koncu lahko upravičeno zamislimo nad tem, koliko je nam še prikritega, skrivnostnega in nerazumljivega.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta