Začetek odvoza mulja preložen, a načrtovan še v tem tednu

P.L.T.
04.12.2023 13:31

Mulj, ki so ga sprva nameravali v Avstrijo iz Mežiške doline odvažati že danes, bodo po novi napovedi začeli odvažati predvidoma v sredo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mulj, Poljana
Petra Lesjak Tušek

Mulj, ki so ga nameravali v Avstrijo iz Mežiške doline začeti odvažati danes, bodo po novi napovedi začeli odvažati predvidoma v sredo. "Razlog je, da teren še ni bil ustrezno pripravljen za odvoz težkih kamionov," so pojasnili na ministrstvu za naravne vire in prostor. Danes smo poročali, da bodo naplavljeni mulj, opredeljen kot nevaren odpadek, začeli iz Mežice in s Prevalj odvažati v Avstrijo na remediacijo, a je medtem ministrstvo podalo informacijo o tem, da je treba cesto še utrditi in da z odzovom začenjajo v sredo. 

Remediacija mulja, s katero ga bodo očistili težkih kovin, bo sicer potekala v predelovalnem centru podjetja Saubermacher v Lannachu pri Gradcu. Dinamika odvoza bo odvisna od vremena. Rok izvedbe javnega naročila, na katerega se je odzval nato izbrani edini ponudnik Saubermacher, je najkasneje šest mesecev od podpisa pogodbe. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta