Zadnja noč v letu na Koroškem: Na Ravnah laserji namesto ognjemeta

Jasmina Detela Jasmina Detela
31.12.2023 09:40

Kje na Koroškem boste lahko silvestrovali na prostem oziroma v prireditvenih prostorih?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Laser show. Fotografija je simbolična.
Marko Vanovšek

Leto 2023 se izteka in bliža se najdaljša noč v letu, ki jo bodo mnogi preživeli v zavetju doma, drugi pa se radi odpravijo v središča krajev ali mest in prehod v 2024 preživijo na prostem ob zvokih glasbe. V nekaterih koroških občinah smo povprašali kakšen program so pripravili za silvestrovanje.

V Slovenj Gradcu pripravljajo silvestrovanje na prostem z ansamblom Okej, ki bodo na Glavnem trgu navduševali od 21. ure naprej.

Na Ravnah na Koroškem vabijo na silvestrovanje z ansamblom Abuhi, ki se bo že tradicionalno odvijalo na mestnem platoju. Namesto običajnega ognjemeta bodo letos pripravili Laser Show. Občane vabijo, da se jim pridružijo v čim večjem številu, saj si ga bodo na tak način lažje ogledali.

Zabavno in hrupno bo tudi letos v Mežici, kjer bo silvestrovanje na prostem na platoju pred Narodnim domom. Pripravljajo zabavo s Sezutimi mački. Na vseh treh lokacijah bodo zbrane pozdravili tudi aktualni župani.

V Mežici so letos pripravili pester decembrski program, med drugim se je odvil tudi tradicionalni božično-novoletni koncert z gostom Andrej Šifrerjem
Tomaž Ranc

V občini Mislinja pripravljajo silvestrovanje v poslovnem centru Lopan. Dogajalo se bo od 22. ure dalje. Za dobro razpoloženje bodo poskrbeli fantje Predrzni.

Silvestrovanje pripravljajo tudi v Ribnici na Pohorju. Dogajanje na prostem se bo začelo ob 22. uri pred restavracijo Ribnica.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta