Županja Dravograda bo nova direktorica tamkajšnjega Zdravstvenega doma

Jasmina Detela Jasmina Detela
14.07.2022 16:25

Za Marijano Cigala so glasovali vsi na seji prisotni člani sveta zavoda. Mandat direktorice nastopi prvega oktobra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravstveni dom Dravograd
Jasmina Detela

Svet zavoda zdravstveni dom (ZD) Dravograd je na današnji seji za direktorico tega javnega zavoda imenoval aktualno dravograjsko županjo Marijano Cigalo. Zanjo so glasovali štirje od skupno štirih prisotnih (sicer jih je sedem - dva sta na dopustu, en v bolniškem staležu) članov sveta zavoda. Štiriletni mandat bo dolgoletna županja nastopila 1. oktobra.

Na junija objavljen razpis za prosto delovno mesto direktorja sta sicer prispeli dve prijavi. Svet zavoda je v ponedeljek ob pregledu prijav ugotovil, da le eden kandidat oziroma kandidatka izpolnjuje razpisne pogoje. Cigala je nato na današnji seji predstavila vizijo in program dela v zdravstvenem domu.

Pred novo direktorico je velik zalogaj, saj se jeseni začenja gradnja novega zdravstvenega centra, kjer pa finančna konstrukcija še ni povsem zaključena, je po imenovanju izpostavil predsednik sveta zavoda Željko Kljajič. Tudi fazna gradnja novega zdravstvenega centra po njegovem mnenju morebiti ni nujno najboljša rešitev. Prav tako bo potrebno velike napore vlagati v to, da obstoječo ekipo splošnih zdravnikov ohranijo in pridobijo še kakšnega novega.

Za prvi komentar smo poskušali doklicati tudi Cigalo, vendar se na naš klic po seji za zdaj ni odzvala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta