(FOTO) Tesna, a sladka zmaga za začetek kvalifikacij

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
25.11.2021 23:22

Slovenska košarkarska reprezentanca je sredi Zagreba s 76:74 premagala pomlajene Hrvate

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Slovenska košarkarska reprezentanca je z zmago začela kvalifikacije za SP 2023. Padla je pomlajena hrvaška reprezentanca z izjemnim 18-letnim talentom Rokom Prkačinom.

Igor Napast

Junak srečanja je v izjemno napetem dvoboju, kjer sta selektorja v prvem polčasu predvsem preizkušala razpoloženost košarkarjev, v drugem polčasu pa je šlo z najboljšimi na nož, točko za točko, je nepričakovano postal Jakob Čebašek, ko je 48 sekund pred koncem pod osebno napako zadel met za tri točke in še prosti met. Dotlej nevidni mož na igrišču je s tem svoji ekipi prinesel odločilno prednost v dvoboju, ki dotlej ni bil mogle biti bolj tesen.

Igor Napast

Slovenska reprezentanca je sicer začela dvoboj s peterko iz Olimpije (Rupnik, Blažič, Hodžić, Murić in Dimec), a je hitro zaostala za Hrvaško, bilo je celo 11:3. Ko je prišel v igro Aleksej Nikolić, se je razmerje hitro izenačilo. Skozi celotni prvi polčas je tako Hrvaška večinoma prevladovala, sploh s svojimi centri, ki natančno zadevajo za tri točke, Slovenija pa je z boljšo branilsko linijo vselej našla priključek. Pred tisoč gledalci v dvorani Dražena Petrovića v središču Zagreba je četo Aleksandra Sekulića podpiralo tudi nekaj navijačev, še posebej glasni so bili tisti iz Stojncev.

Igor Napast

Po uvodnih eksperimentih se je v drugem polčasu začelo zares, z najboljšima postavama v obeh ekipah. Rupnik in Blažič sta začela vleči voz, ob koncu se je končno nekoliko prebudil tokrat ne prav razpoloženi Klemen Prepelič in v trenutkih, ko se je tekma lomila in je bil celo legendarni Dino Radja pogosto na trnih, pardon, nogah, so izkušnje prevesile tehtnico v prid gostov. Nič ni pomagalo domačim, da se je tudi dvorana razživela in da so iz zvočnikov zadonele domoljubne pesmi zloglasnega Thompsona. Aktualni evropski prvaki so naredili ravno dovolj razlike, da o zmagovalcu v zadnjih sekundah ni mogel odločati zadnji met.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta