Na družbenih omrežjih po veliki zmagi: Goran imitiral Zorana in koliko kart v Slovenijo uvozimo prav iz Nemčije

Miha Dajčman
03.08.2021 12:45
Splet so po nočni zmagi Slovenije nad Nemčijo v četrtfinalu olimpijskega turnirja v košarki obkrožile čestitke slovenskim košarkarjem, znova smo lahko zasledili veliko šal na račun dogajanja v dvorani Saitama, v ospredju pa je bil junak uvrstitve v polfinale Zoran Dragić.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoran Dragić je v četrtfinalu dosegel 27 točk in bil junak zmage nad Nemčijo.
EPA

Slovenski javnosti bo ob uvrstitvi košarkarske reprezentance med štiri najboljše na olimpijskih igrah v Tokiu v spominu zagotovo ostala kretnja Zorana Dragića ob trojki za povišanje vodstva v zadnji četrtini na nedosegljivo prednost, s katero je ponazoril, da je možnosti Nemcev za zmago konec. Zoranovo kretnjo je v rodni Sloveniji ob spremljanju svojih (nekdanjih) reprezentančnih kolegov ponovil tudi starejši brat Goran Dragić in s tem požel veliko simpatij.

Statistični urad Republike Slovenije, ki na Twitterju redno spremlja "uvoz dragocenih kovin iz Japonske v Slovenijo" in tudi sicer poskrbi za zanimive statistične podatke, je tokrat ob gif-u kartanja objavil podatek, da največ, kar 75 odstotkov igralnih kart v Slovenijo uvozimo iz Nemčije. Šal na račun kartanja (in druženja) Slovencev, s katerim se sproščajo, kar je pred dnevi zmotilo španske medije, je na družbenih omrežjih vsak dan več.

Na spletu je večkrat uporabljen tudi kader iz prenosa tekme, ko se Zoran Dragić čudi nad eno od odločitev sodnika.

Na Twitter profilu Ljubljanskih mlekarn so zapisali, da danes mleka ne bo, saj je njihova nočna izmena polovico "šihta" gledala prenos tekme.

Gledanost nočne tekme na drugem programu Televizije Slovenija je bila izjemna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta