20 preiskovalcev NPU opravilo hišne preiskave, povezane z Adrio Airways

Gregor Grosman, STA
04.06.2020 11:10

Preiskovalci so izvedli preiskave stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov na območju Kranja in Ljubljane pri eni pravni in dveh fizičnih osebah

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic pri gospodarski dejavnosti izvajal hišne preiskave na območju Kranja in Ljubljane. Po poročanju portala 24ur je šlo za Adrio Airways. Stečajni upravitelj propadlega letalskega prevoznika Janez Pustatičnik, nam je potrdil, da je na nekdanjem sedežu družbe potekala preiskava. Ostalih informacij v tej fazi ni mogel komentirati. V času pred stečajem družbe so obstajali številni sumi na netransparentno vodenje in poslovanje podjetja. 

Reuters

Tri hišne preiskave

Preiskovalci NPU so izvajajo preiskave stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorov na območju Kranja in Ljubljane pri eni pravni in dveh fizičnih osebah, so potrdili na Generalni policijski upravi. Predkazenski postopek je bil uveden zoper dve tuji fizični osebi. Pri izvajanju hišnih preiskav je sodelovalo 20 preiskovalcev nacionalnega preiskovalnega urada, predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta