Celjan priznava, da je bil na policiji, a pošiljanje pošiljk z grožnjami politikom zanika

Damijana Žišt Damijana Žišt
03.02.2022 09:07

Policija naj bi bila odkrila, kdo je pošiljatelj pošiljk politikom in njihovim družinam z grožnjami s smrtjo. A osumljeni Celjan Teodor Goznikar trdi, da s tem nima nič.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Teodor Goznikar pravi, da ga je policija zaslišala kot enega od sedmih osumljencev, a zanika, da bi pošiljal grozljiva pisma. 

Mediaspeed

Policisti so odkrili, kdo naj bi bil tisti, ki je lani jeseni politikom in njihovim družinskim članom pošiljal ovojnice z grožnjami, risbami vislic in celo naboji. Po neuradnih informacijah naj bi bil osumljen, da je prek poštnega nabiralnika na Trojanah pošiljal omenjene pošiljke, Teodor Goznikar, sicer član SNS.

Goznikar, od decembra bivši poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Celje, kamor je bil postavljen v času aktualne vlade, je za Večer dejal, da je v šoku. "Nikakor ni res, da bi imel karkoli s pošiljanjem pisemskih pošiljk z naboji in grozljivo vsebino predsedniku vlade Janezu Janši in ostalim. Res je, da so celjski kriminalisti pred dvema dnevoma z mano opravili razgovor kot z enim od sedmih osumljencev v tej zadevi. In to zato, ker sem bil pred časom zabeležen na eni izmed varnostnih kamer, ko sem na Trojanah kupoval krofe, kar večkrat počnem. S pošiljanjem omenjenih grozilnih pisem nimam nič," ponavlja Goznikar. Dodaja, da so mu na celjski policijski upravi vzeli še vzorce DNK in ga po zaslišanju izpustili. Pravi pa še, da mu ni jasno, kako je lahko njegovo ime tako hitro po zaslišanju na policiji prišlo v nekatere medije, "ki so očitno že vnaprej imeli pripravljeno zgodbo o meni, ki pa ne drži". Dodaja, da mu je jasno, "da očitno zaupni podatki o kriminalističnih preiskavah, ko govorimo šele o osumljenih, curljajo iz celjske policijske uprave nekaterim medijem".

Prvak SNS Zmago Jelinčič je za Večer pojasnil, da je Goznikar dejansko član SNS, nima pa v njej neke vidne vloge. "V rokah nimamo še nič uradnega od policije, mediji tudi različno pišejo, česa naj bil Goznikar osumljen. Dokler od policije uradno ne bomo obveščeni, kaj naj bi storil, zadeve ne morem komentirati. Sicer pa sem šokiran nad očitki, ki se v medijih očitajo Goznikarju, saj mu česa takega ne bi nikoli pripisal. Če se bodo očitki izkazali za resnične, ga bomo izključili iz stranke," je še dodal Jelinčič.

Portal N1 pa poroča, da je po besedah ministra za obrambo Mateja Tonina generalni direktor policije Anton Olaj na seji vlade ministrskemu zboru povedal, da bo v prihodnjih dneh preiskava zaključena in predstavljena javnosti. Toninu je Olaj na neposredno vprašanje odgovoril, da informacij, objavljenih v medijih, ne more potrditi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.