Grozilna pisma z naboji naj bi bil poslal Celjan, podpornik SNS. Jelinčič šokiran

DR
02.02.2022 21:58
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Rene Gomolj

Ovojnice z grožnjami politikom in njihovim družinskim članom, risbami vislic in celo naboji naj bi bil prek poštnega nabiralnika na Trojanah lansko jesen pošiljal T. G. iz Celja, je objavil Siol. Po neuradnih podatkih je utemeljeno osumljeni podpornik vladajoče koalicije in celo blizu prvaku SNS Zmagu Jelinčiču, ki je to komentiral za Siol: "Sem šokiran. Tega pa nisem pričakoval. Lahko da je še eden potaknjencev v stranko. Kot je bil Zoran Stevanović. Ene pogruntamo prej, ene pozneje."

Na twitterju se je oglasil minister Aleš Hojs in policiji čestital "za odlično opravljeno delo pri preiskavi in, kot kaže, tudi odkritju storilca pošiljanja pisemskih pišiljk z naboji".

  

Na 24ur.com so objavili, da naj bi bil T. G. celo med ustanovnimi člani Sindikata policistov Slovenije (SPS), a da so ga zaradi delovanja v nasprotju s temeljnimi načeli ter škodovanja ugledu in interesom sindikata izključili.

Kot je znano, je konec oktobra policija obravnavala več pisemskih pošiljk z grožnjami politikom. Grožnje s smrtjo in strelne naboje so neznanci poslali predsedniku vlade Janezu Janši in obrambnemu ministru Mateju Toninu, istovrstna pošiljka je bila naslovljena na notranjega ministra Hojsa, poslanski skupini DeSUS in SNS. Da je dobil grozilno pismo z nabojem, je sporočil tudi predsednik SNS Zmago Jelinčič. Na policiji so takrat povedali, da obravnavajo pet grozilnih pošiljk.

Janša je s pošto dobil tudi fotografijo, na kateri so bile na njegovem obrazu in obrazih ožjih družinskih članov narisane tarče. Neznani pošiljatelj je v grozilnem pismu premierju zapisal, da "ekipe čakajo na komando" in da bo premier "padel prvi", enaka usoda pa da čaka tudi podpornike vlade.

Sredi januarja letos pa je več politikov, od ministrov do poslancev, pri čemer so izstopali člani SDS in/oziroma podporniki vladajoče koalicije, od neznanega pošiljatelja po pošti domov prejelo pismo z očitno nalepljenim svarilom "vemo, kje živite" ter grozečo risbo vislic in naboja. Na vseh pismih je bil žig pošte Vransko. Ali je med oktobrskimi in januarskimi pošiljkami kakšna zveza, še ni jasno.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta