Celje: Po inšpekcijskem nadzoru lastnik lokala prikorakal do pisarne in fizično napadel zdravstvenega inšpektorja

A.L.
25.03.2021 12:39
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gordana Possnig

Deana Potza iz zdravstvenega inšpektorata je na današnji novinarski konferenci pojasnila, da je bilo prejšnji teden izrečenih 35 prekrškovnih sankcij, 371 opozoril po zakonu o prekrških in 123 upravnih ukrepov. Potza je med drugim povedala, da izvajalci storitev za potrošnike v večini primerov zagotavljajo, da storitve in blago ponujajo samo zaposleni, ki so delodajalcu predhodno predložili negativen test.

Nebojša Tejič/sta

Izpostavila pa je druženje precej velike skupine. Več deset mlajših oseb iz različnih koncev Slovenije na centralni plaži v Portorožu pri druženju ni upoštevalo "niti čisto osnovnih ukrepov za preprečevanje okužbe s covidom-19". Bili so zelo glasni, niso vzdrževali medsebojne razdalje, niso uporabljali zaščitnih mask in bili so pod očitnim vplivom alkohola. Inšpektoricama so priskočili na pomoč policisti, je še povedala. Ob tem je izpostavila tudi primer fizičnega obračunavanja, do katerega je prišlo na območju Celja, kjer je nekdo fizično napadel inšpektorja.

Pred velikonočnimi prazniki pa tudi opozorilo Potze, da bodo poostrili nadzor glede spoštovanja ukrepov v okolici verskih objektov.

Namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak pa je povedal, da je število opravljenih nadzorov policistov v primerjavi s tednom dni poprej na enaki ravni oziroma opravili so za 0,4 odstotka manj nadzorov. Pri tem so izrekli 917 oziroma za 2,7 odstotka manj ukrepov kot teden dni prej (942). Od tega so izrekli 691 opozoril in izdali 221 plačilnih nalogov ter hitrih postopkov. Največ glob je bilo izrečenih na območju Policijske uprave Ljubljana, skupno 61.

Nebojša Tejič/sta

Tudi Pečjak je izpostavil včerajšnji primer nasilja z območja Celja, ki ga je predhodno že omenila Deana Potza. Kot pravi, je zdravstveni inšpektorat opravljal skupni nadzor gostinskih lokalov. Zoper enega od lastnikov je bil uveden prekrškovni postopek. Kasneje je lastnik lokala prišel do pisarne zdravstvene inšpekcije in tam fizično napadel zdravstvenega inšpektorja ter po dejanju zbežal. Policija ga je izsledila in mu odvzela prostost. Pečjak ob tem prosi, da ljudje frustracije, ki se pojavljajo, ne izživljajo nad osebami, ki izvajajo nadzor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta