Celjska enota avtocestne policije: Rajon od Trojan do Tepanja

Gordana Possnig Gordana Possnig
11.04.2022 17:40

Po Ljubljani in Mariboru je tudi v Celju svojo uradno odprtje prostorov na celjskem sejmišču dočakala tretja specializirana enota

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slovesno odprtje prostorov specializirane enote avtocestne policije Celje na trenutni lokaciji na celjskem sejmišču
Gordana Possnig

Celje je svoj občinski praznik, ki ga praznuje 11. aprila, označilo tudi z uradnim odprtjem prostorov specialistične enote avtocestne policije na celjskem sejmišču. Slovesnega odprtja prostorov enote na območju celjske policijske uprave, ki jo bo vodil Milko Panikvar, so se udeležili generalni direktor policije dr. Anton Olaj, državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler, predsednik uprave Darsa Valentin Hajdinjak in celjski župan Bojan Šrot.

Uprava avtocestne policije je bila pri nas ustanovljena v začetku lanskega leta, 1. junija lani je začela delati njena prva specializirana enota v Ljubljani, mariborska specializirana enota je uradno začela delovati 1. marca letos. Letos bosta začeli delovati še specializirani enoti avtocestne policije v Kopru in Novem mestu.

Delovanje in cilj specializirane enote avtocestne policije v Celju je predstavil njen vodja Milko Panikvar. "V naši enoti je zaposlenih 16 ljudi, policistov je dvanajst. Gre za prerazporejanje kadrov iz celotne Slovenije. Imamo štiri nova policijska vozila, ki bodo predvidoma na avtocesti prisotna 24 ur na dan. Naše prvenstvene naloge bodo povezane s prometno varnostjo na avtocestah, varnostjo na avtocestnih počivališčih ter odkrivanjem in preprečevanjem hujših kaznivih dejanj na avtocestah. Glede na moje izkušnje iz dosedanje dela, ko sem delal na prometni policiji v Celju in Mariboru, smo v preteklosti odkrili ogromno ukradenih vozil, nezakonitih ilegalnih migracij. Naš rajon obsega območje od Trojan do Tepanja. Tokratna lokacija na celjskem sejmišču je začasna, stalna bo kasneje nameščena v Arji vasi kot priprava na tretjo razvojno os. Že tokratna lokacija, ki je le dva kilometra oddaljena od vstopa na avtocesto, bo za nas zelo pomembna zaradi hitrega reagiranja predvsem ob prometnih nesrečah." Pretok vozil na območju, ki ga bo pokrivala celjska specializirana avtocestna policijska enota, je sicer med 50 in 60 tisoč vozili dnevno.

Policijska vozila za delo na naših avtocestah
Gordana Possnig

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj pa je v svojem nagovoru povedal: "Ob uspešnem sodelovanju notranjega ministrstva, ministrstva za infrastrukutro in Darsa se uspešno nadaljuje ustvarjanje materialnih pogojev za ustanavljanje enot. Sistematično bomo z odprtjem vseh enot do konca leta pokrivali celotno avtocestno vozlišče. Rezultati dela so že vidni. Večja prisotnost policije na avtocestah namreč že prispeva k večji prometni varnosti in kulturi voznikov na cestah."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta