Celjsko: Motorist skozi naselje kar s 111 kilometri na uro

STA, A.L.
25.08.2022 16:12

Policija bo zoper motorista podala obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Celjski prometni policisti so v sredo med izvajanjem meritev hitrosti v naselju Ivenca, na odseku regionalne ceste Vojnik - Frankolovo, ustavili motorista, ki je kljub omejitvi hitrosti 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 111 kilometrov na uro. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Policija bo zoper motorista podala obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Za omenjeni prekršek je predpisana globa v višini 1200 evrov ter izrek 18 kazenskih točk, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Hkrati so znova opozorili, da je neprilagojena hitrost na slovenskih cestah med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. "Nekateri vozniki pozabljajo, da promet in cesta napak ne oproščata. Ne zavedajo se, da je dovolj zgolj trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti," so zapisali.

Policisti zato svetujejo, naj vozniki prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cestah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta