Več močno alkoholiziranih voznikov na Celjskem: 8 jih je imelo v krvi več kot 1,5 promila alkohola, rekorder pa ...

STA, A.L.
22.08.2022 12:02

Celjski policisti so imeli med vikendom veliko dela z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Med drugim so obravnavali osem voznikov, ki so imeli v času vožnje v krvi več kot 1,5 promila alkohola. Ob tem na Policijski upravi (PU) Celje opozarjajo, da je vožnja pod vplivom alkohola izredno neodgovorna, nevarna in nedopustna.

V petek zvečer se je na območju Velenja lažje poškodoval kolesar, ki je imel nekaj več kot 1,5 promila alkohola v krvi. Na celjskem območju pa so obravnavali motorista, ki je vozil neregistrirano vozilo in ki je prav tako imel nekaj več kot 1,5 promila alkohola v krvi. Nekaj več kot dva promila pa je v krvi imel voznik osebnega vozila, ki so ga na celjskem območju obravnavali v večernih urah, so zapisali v sporočilu za javnost.

V noči s petka na soboto pa so na območju Koroške najprej pridržali voznika, ki je imel v krvi nekaj manj kot dva promila alkohola. Kasneje so v večernih urah obravnavali še padec voznika električnega skiroja, ki so mu izmerili nekaj več kot dva promila alkohola v krvi.

V vseh primerih sledijo obdolžilni predlogi

V nedeljo nekaj čez polnoč so policisti na območju Slovenskih Konjic obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel v krvi skoraj tri promile alkohola. Voznika so pridržali do streznitve. Po vseh zbranih obvestilih bo policija ukrepala tudi zoper osebe, ki so temu vozniku v gostinskem lokalu prodale alkoholne pijače, kljub temu da je kazal očitne znake opitosti, so dodali.

V nedeljo so na območju Velenja obravnavali voznika, ki je imel nekaj manj kot dva promila alkohola v krvi. Tudi njega so pridržali do streznitve. Voznik kolesa s pomožnim motorjem na območju Slovenskih Konjic pa je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, policisti so mu v krvi namerili 2,6 promila alkohola.

V vseh primerih sledijo obdolžilni predlogi. "Vse udeležence cestnega prometa znova opozarjamo, da je vožnja pod vplivom alkohola izredno neodgovorna, nevarna in nedopustna, in da bomo tako kot doslej tudi v prihodnje posebej pozorni na udeležence, ki vozijo pod vplivom alkohola," so še izpostavili na celjski policijski upravi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta