Drugi dan zapored voznik na Celjskem poskušal povoziti policistko: Pokazal sredinec in pobegnil, kasneje policisti ugotovili ...

A.L.
21.04.2021 15:15
Včeraj so celjski policisti poročali o nevarni vožnji Celjana, ki je ogrožal udeležence cestnega prometa in pri bežanju pred policisti skoraj povozil policistko policijske postaje Celje. Danes je policistko postaje prometne policije Celje med izvajanjem nadzora kontrole hitrosti ogrožal kršitelj, ki na njene znake ni ustavil, pač pa je zapeljal proti njej tako, da je morala odskočiti, sicer bi jo povozil.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Policisti so danes zjutraj med opravljanjem maratona nadzora hitrosti izmerili hitrost vožnje voznika osebnega avtomobila, ki je v naselju Prekopa pri omejitvi 50 kilometrov na uro vozil 84 kilometrov na uro. Po opravljeni meritvi hitrosti je policistka voznika poskušala ustaviti, vendar ta njenih znakov ni upošteval in je zapeljal proti njej tako, da je morala odskočiti  s ceste na avtobusno postajališče, saj bi drugače trčil vanjo. Voznik ji je v neposredni bližini iz vozila pokazal sredinec in s pospešeno  hitrostjo odpeljal naprej po regionalni cesti v smeri proti Celju.

Policista sta se odpeljala za njim. Po slabem kilometru vožnje je voznik ustavil ob potoku Bolska in peš pobegnil čez potok. 25-letnega kršitelja so v nadaljevanju izsledili policisti policijske postaje Žalec.

Zaradi ugotovljenih cestno prometnih prekrškov - vožnje s prekoračeno hitrostjo v naselju, vožnje neregistriranega in nezavarovanega vozila, za katero ni bil opravljen tehnični pregled, uporabe registrskih tablic, ki so bile izdane za drugo vozilo, neuporabe varnostnega pasu in neupoštevanja znakov policistke - so zoper njega uvedli  prekrškovni postopek. Sledi mu 2.620 evrov globe.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi bodo 25-letnega voznika kazensko ovadili. Voznik sicer ima veljavno vozniško dovoljenje, na katerem pa ima vpisan ukrep prenehanje veljavnosti z odložitvijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta