(FOTO) Bi bil zločin lahko preprečen? Od petka zvečer iščejo oboroženega moškega, osumljen je dvojnega uboja

Va
28.10.2024 12:44

V iskanje na obsežnem in težko dostopnem območju v Črni gori se je vključila tudi vojska.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Policija v Črni gori išče moškega, osumljenega, da je v petek zvečer v kraju Sokolec ubil 60-letnega moškega in devet let starejšo žensko, brata in sestro. Prebivalci so istega dne policiji prijavili, da se sumljivi moški že dneve oborožen sprehaja na tem območju, kar je minuli vikend privedlo do očitkov policije lokalni skupnosti, zakaj ga niso prijavili takoj, je objavil lokalni portal

Policija je ukrepala takoj, ko je dobila prijavo, so se odzvali na policijski upravi, vendar policisti sumljivega moškega niso našli. "Do zgodnjih večernih ur so si 25. oktobra ogledovali okolico, kot tudi bivališče zdaj pokojnih oseb in druge kraje, kjer se zadržujejo domačini, da bi zbrali več informacij. Moškega niso našli," piše v nedeljski depeši policije. Domačini po drugi strani trdijo, da policija deset dni ni naredila ničesar, da bi nevarno osebo našla. 

Reuters

Domnevni storilec Alija Balijagić, ki je desetletja preživel po zaporih in je izjemno nevaren, je vse od zločina na begu. V iskanje begunca se je vključila tudi vojska, a je za zdaj vse brez uspeha. Iščejo ga na obsežnem in težko dostopnem območju.    

Kraj zločina
Reuters

"Postavlja pa se vprašanje, kako policisti, če so ves dan patruljirali po Sokolcu in ob 21.10 obiskali hišo, kjer sta bila ubita brat in sestra, niso našli Balijagića, če pa, kot je notranji minister Danilo Šaranović sporočil dan prej, se je "nekaj ur pred storitvijo kaznivega dejanja zadrževal v gospodinjstvu oškodovancev, ki sta ga gostila ...," piše portal Vijesti.me.

Ker je osumljeni za dvojni uboj na begu in oborožen, so prebivalce pozvali, naj bodo previdni, vsako morebitno informacijo pa takoj sporočijo policiji.  

Reuters

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta