(FOTO) Brez vozniške: Policisti ustavili prehitrega voznika, kasneje je vozil še hitreje in naletel na novo patruljo

M.R.
21.02.2024 09:40

Celjski prometni policisti so na avtocesti dvakrat ustavili istega voznika, ki je bil precej prehiter, in bo zaradi obeh prekrškov ostal brez vozniškega dovoljenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Voznik BMW-ja je močno prekoračil omejitev hitrosti na štajerski avtocesti.
PU Celje

Najprej so slovenskega voznika z avtomobilom znamke BMW malo pred 21. uro ustavili na odseku štajerske avtoceste pri viaduktu Slatina, kjer so mu s stacionarnim radarjem pri omejitvi 100 kilometrov na uro namerili hitrost 191 kilometrov na uro. Izrekli so mu globo 1200 evrov in še 9 kazenskih točk.

Očitno pa to voznika ni spametovalo. Voznik je namreč spet sedel v avto in nekaj kilometrov naprej, kjer je hitrost bila prav tako omejena na 100 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 207 kilometrov na uro. Tam ga je ustavila druga ekipa, ki je njegov prekršek zabeležila z laserskim merilnikom hitrosti. Tudi ti policisti so mu izrekli enako kazen, kar pomeni, da je z dvema prekrškoma dobil 18 kazenskih točk, to pa pomeni, da mu bo odvzeto tudi vozniško dovoljenje. 

Sodišče mu bo namreč glede na zakonodajo izreklo prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja za vse kategorije motornih vozil, za katere je imel dovoljenje.

Celjski policisti so sicer včeraj na avtocesti izvajali poostren nadzora cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitve hitrosti in pri tem zaznali več kršiteljev. Zgoraj navedeni primer pa je še posebej izstopal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta