(FOTO) Celje: Mladoletnik več mesecev divjal z motorjem, končalo se je, ko sta ga presenetila policista v civilu

A.L.
21.02.2023 14:16

V petek okoli poldneva so ga znova zaznali na Ljubljanski ulici v Celju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pu Celje

V zadnjih mesecih so v Celju večkrat zaznali voznika cross motorja, ki je v času prometne konice, predvsem po Ljubljanski ulici,  ostalim voznikom povzročal precej preglavic. V času, ko je bilo na Ljubljanski in na okoliških ulicah največ dijakov in dijakinj, se je pred njimi postavljal z nevarno vožnjo. Vozil je po zadnjem kolesu, brez čelade, ni upošteval prometne signalizacije, v križiščih ni upošteval prednosti, vozil je po površinah, ki niso namenjene tej vrsti vozila, skratka bil je nevaren sebi in okolici ter zaradi prekomernega hrupa moteč tudi za stanovalce. 

V petek okoli poldneva so ga znova zaznali na Ljubljanski ulici v Celju. Tudi tokrat je vozil po zadnjem kolesu in preko polne črte prehiteval kolono vozil ter ogrožal sebe in druge. V trenutku, ko je parkiral, sta ga presenetila policista v civilu. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, brez vozniškega dovoljenja, z motorja pa je snel tudi registrske tablice.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu motor zasegli. Ker je mladoleten, so na Okrajno sodišče v Celju poslali obdolžilni predlog s pozivom sodišču, da se mu motorja ne vrne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta