(FOTO) Huda prometna nesreča na dolenjski avtocesti: Tovornjak trčil v avto in ga potiskal še 90 metrov

M.R.
09.10.2024 11:09

Na dolenjski avtocesti je včeraj med Medvedjekom in Bičem pri delovni zapori tovorno vozilo s priklopnikom trčilo v osebno vozilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice nesreče na dolenjski avtocesti na odseku Medvedjek-Bič. 
PGD Trebnje

Z novomeške policijske uprave so sporočili, da se je nesreča zgodila malo po 10. uri, povzročil pa jo je 43-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil od Trebnjega proti Biču. 

Na odseku, kjer je hitrost omejena na 80 kilometrov na uro, je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega avtomobila znamke Peugeot, ki ga je vozila 61-letnica. 

Po trčenju je osebno vozilo potiskal še okoli 90 metrov. Hudo poškodovano 60-letno potnico v avtomobilu in lažje poškodovanega 63-letnega potnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico. Policisti bodo zoper povzročitelja na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Reševalcem so na kraju pomagali tudi gasilci PGD Trebnje, ki so poleg tega tudi zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulatorje. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta