(FOTO) Neznanci poškodovali spomenik in bližnjo stavbo v Celju: Je bil cilj vandalov tabla stranke Levica?

STA, A.L.
30.01.2023 13:54

Celjska policija je v minulih dneh prejela prijavo o poškodovanju spomenika Vojna in mir na Gledališkem trgu v Celju ter pročelja bližnje stavbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matija Kovač

V obeh primerih preiskava še poteka, so za STA danes povedali na Policijski upravi Celje. Celjski župan Matija Kovač je v zapisu na svojem profilu na Facebooku močno obsodil tovrstna dejanja.

Po županovem mnenju je bil cilj vandalov tabla stranke Levica, ki je nameščena na fasadi omenjene stavbe. Ohranjanje in spoštovanje okolja, javne infrastrukture, še posebej pa kulturne in zgodovinske dediščine, je kolektivna odgovornost, saj s tem predstavljamo, kdo smo kot skupnost, je dodal Kovač.

Matija Kovač

Ta infrastruktura, tako Kovač, je namreč celjski zaklad, in ne platno za vandalizem. Tovrstna dejanja zato celjski župan močno obsoja in poziva vse občane k spoštovanju in skrbi za okolje ter skupno lastnino, predvsem pa tudi k strpnemu in kulturnemu dialogu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta