(FOTO) Okolica Ptuja: Z mamilarskim poslom si je obetal milijon evrov

ČK
20.11.2020 10:35
Sodišče je 35-letnega Ljubljančana, ki je na Ptujskem gojil prepovedano konopljo, poslalo v pripor.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pu Maribor

V okolici Ptuja so mariborski kriminalisti v sredo prijeli Ljubljančana, ki je v gospodarskem poslopju gojil prepovedano konopljo. Petintridesetletnika so zasačili v objektu, ko so vanj prišli opraviti hišno preiskavo. Osumljeni je imel v treh prostorih, posebej prirejenih za proizvodnjo prepovedane konoplje, posajenih 460 bilk. Zasegli so mu tudi 300 gramov že posušenih delcev te droge. Po prijetju osumljenega na ptujskem koncu je sodišče izdalo tudi odredbo za hišno preiskavo na njegovem domu v Ljubljani, kjer so preiskovalci našli 1,6 kilograma prepovedane konoplje in pripomočke za pakiranje in prodajo. "Skupaj so kriminalisti tako zasegli dva kilograma posušene prepovedane droge in 460 sadik, iz katerih bi lahko pridelal najmanj 92 kilogramov prepovedane droge," je sporočila mariborska policijska uprava.

Pu Maribor
Pu Maribor

Če bi 35-letnik to količino droge prodajal na veliko, bi z njo zaslužil 300 tisoč evrov, s prodajo na malo pa bi mu takšna količina marihuane na črnem trgu lahko prinesla milijon evrov protipravne koristi. "S kontinuirano proizvodnjo bi to lahko v enem letu ponovil tri do štirikrat," je o mamilarskem poslu Ljubljančana poudaril tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl. Kriminalisti so osumljenega kazensko ovadili in ga v četrtek privedli pred preiskovalnega sodnika na Ptuju. Ta je sledil zahtevi tožilstva in 35-letnika poslal v pripor. Grozi mu do deset let zapora. 

Pu Maribor
konoplja, Ptuj, zaseg (foto: Pu Maribor)
Pu Maribor
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta