(FOTO) Pijani voznik oplazil eno, čelno trčil v drugo vozilo. Ena oseba huje poškodovana

Gr.G.
21.09.2024 19:18

Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic je cesta Novo mesto – Metlika, med Prepihom in Koroško vasjo, trenutno zaprta. Promet bo močno oviran še nekaj časa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
36-letnega voznika clia je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na drugo stran ceste.
Pu Novo Mesto

Na cesti Novo mesto-Metlika je danes okoli 17. ure pijanega 36-letnega voznika osebnega vozila zaneslo na drugo stran ceste, kjer je oplazil drugo vozilo, nato ga je odbilo nazaj v ograjo v smeri njegove vožnje, od tam pa ponovno na drugo stran ceste, kjer je čelno trčil v še eno vozilo. Voznik slednjega naj bi bil huje poškodovan.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, je po prvih ugotovitvah nekaj pred 17. uro na odseku glavne ceste Novo mesto-Metlika med Prepihom in Koroško vasjo 36-letnega voznika clia zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na drugo stran ceste, kjer je oplazil vozilo drugega udeleženca.

V bolnišnico so odpeljali štiri osebe
Pu Novo Mesto

Nato ga je odbilo nazaj v jekleno varovalno ograjo v smeri njegove vožnje, od tam pa ponovno na drugo stran ceste, kjer je čelno trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo po svoji strani ceste.

Za voznika slednjega sumijo, da je huje poškodovan, v bolnišnico so odpeljali še tri osebe. Na kraju so interventne službe, policisti, gasilci in reševalci. O nesreči so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in državno tožilko.

Pu Novo Mesto

Preizkus alkoholiziranosti na kraju je za 36-letnega voznika pokazal rezultat 0,52 mg/l alkohola v izdihanem zraku (nekaj več kot en promil). Zanj so odredili še strokovni pregled.

Zaradi ogleda kraja in odstranjevanja posledic je cesta Novo mesto-Metlika med Prepihom in Koroško vasjo trenutno zaprta, promet bo močno oviran še nekaj časa, so še sporočili policisti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta