(FOTO) Policisti imajo s prepovedanimi petardami polne roke dela, 37-letnica jih je tovorila več kot 1400

K. Š.
19.12.2019 12:47

Slovenska policija opaža, da je v prazničnem obdobju pri nas vse manj pokanja petard, posledično pa tudi manj prestrašenih (in poškodovanih) ljudi ter živali. A problematika je še vedno zelo živa - v zadnjih dneh so novomeški policisti recimo zasegli kar 3600 prepovedanih petard.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policijska Uprava Novo Mesto

Naj navedemo nekaj primerov. Na mejni prehod Krasinec je pred dnevi pripeljal voznik osebnega avtomobila z območja Semiča. Policist PMP Metlika je opravil mejno kontrolo in pri tem v avtomobilu odkril 850 kosov prepovedanih petard. V noči na torek pa so policisti med kontrolo prometa v bližini Metlike ustavili tudi voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je opravljanje preizkusa odklonil, za nameček pa so možje v modrem med postopkom ugotovili, da moški v vozilu prevaža 540 prepovedanih petard. Še posebej veliko količino je v avtomobilu tovorila 37-letna ženska, ki so jo policisti ustavili v Rosalnicah. Prevažala je kar 1401 kos prepovedanih petard.

Policijska Uprava Novo Mesto
Policijska uprava Novo mesto
Policijska Uprava Novo Mesto
Pokanje petard je še posebej moteče za štirinožce. 
Policijska Uprava Novo Mesto
Policijska uprava Novo mesto
Policijska Uprava Novo Mesto
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta