(FOTO) Raziskani avtomobilski in drugi požari na območju PU Maribor: Štirje ovadeni, škode za 600 tisoč evrov

Va
22.01.2024 15:14

Z dodatnim zbiranjem obvestil so kriminalisti ugotovili, da so iste osebe utemeljeno osumljene storitve še 18 kaznivih dejanj, skupno pa 26 primerov požarov in eksplozij.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
PU Maribor

Na Policijski upravi Maribor so med aprilom in novembrom lani prejeli večje število prijav požarov na območju Maribora in v bližnji okolici. Z opravljenimi ogledi in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je večje število naznanjenih zadev nastalo kot posledica storitve kaznivega dejanja.

PU Maribor

Kriminalisti so novembra odvzeli prostost in odredili pridržanje petim osebam, opravili so tudi pet hišnih preiskav. Štiri osumljene so zaradi utemeljenega suma storitve skupno osmih kaznivih dejanj: povzročitve splošne nevarnosti, odvzema motornega vozila, poškodovanja tuje stvari in tatvine, ovadili ter privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanje odredil pripor.

PU Maribor

Kriminalisti so še naprej intenzivno zbirali obvestila in preverjali zbrane dokaze zaradi suma, da so osumljenci izvršili še druga tovrstna kazniva dejanja. Z dodatnim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so iste osebe utemeljeno osumljene storitve še 18 kaznivih dejanj, v večini primerov v povezavi s požari vozil in drugih objektov, in sicer treh kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, trinajstih kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, enega kaznivega dejanja ponarejanja listin in tatvine.

PU Maribor

Skupna materialna škoda v vseh 26 primerih povzročenih požarov in eksplozij znaša približno 600.000 evrov. 

Zoper štiri osumljene je bila vložena kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, ki je usmerjalo predkazenski postopek.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta