(FOTO) Trojica iz Velenja in Šoštanja tudi z orožjem od mlajših oseb zahtevala, da so najemale kredite in leasinge

M.R.
27.03.2024 11:24

V februarju in marcu je policija obravnavala več kaznivih dejanj, ki jih je izvrševala skupina treh mlajših moških. Ti so oškodovnce goljufali in izsiljevali s silo in grožnjami, podkrepljenimi z orožjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zasežena pištola pri treh izsiljevalcih iz Velenja in Šoštanja
PU Celje

Velenjski policisti so stopili na prste trojici iz Velenja in Šoštanja, ki so od mlajših oseb zahtevali, da so na svoja imena dvigovali kredite, sklepali leasinge, pogodbe in naročnine pri operaterjih mobilne telefonije ter opravljali nakupe telefonov višjega cenovnega razreda. Prijeli so 23-letnega Velenjčana, ki naj bi vodil združbo, v njej pa sta sodelovala še dva njegova vrstnika z območja Šoštanja. 

PU Celje

Oškodovanci so morali denar pod prisilo izročiti članom združbe, ki so si s kaznivimi dejanji pridobili najmanj 72.300 evrov premoženjske koristi, so danes sporočili s celjske policijske uprave. 

PU Celje

Pri osumljencih so policisti v preteklih dneh opravili hišne preiskave in zasegli predmete, povezane s kaznivimi dejanji, poleg tega pa so zasegli tudi plinsko pištolo, imitacijo pištole, nož in elektrošoker. V času preiskave je bil 23-letnik iz Velenja tudi pridržan. 

V hišni preiskavi so policisti zasegli tudi nož
PU Celje

Proti trojici bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi storitve kaznivih dejanj goljufije in izsiljevanja. Za kaznivo dejanje goljufije je zagrožena kazen od enega do osem let zapora. Enaka kazen je zagrožena tudi za kaznivo dejanje izsiljevanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta