(FOTO) V enem izmed treh požarov upokojena zakonca ostala brez doma: Slišala sem, kako poka

Gordana Possnig Gordana Possnig
05.01.2022 19:40

Ognjeni zublji v torek zvečer zajeli stanovanjsko hišo Vodovnikovih v Podgorju nad Velenjem. Gasilci imeli polne roke tudi s požaroma v okolici Žalca in Rogaške Slatine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Požar v stanovanjski hiši v zaselku Podgorje pri Velenju

PGD Pesje

Polne roke dela imajo gasilci na širšem območju celjske policijske uprave v teh dneh. Samo v torek so gasili ognjene zublje na treh stanovanjskih hišah. Najprej je malo pred poldnevom zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v predelu Na Livadi v Rogaški Slatini. Kriminalisti so ugotovili, da je zagorelo zaradi pregretja dimnika. Dobre pol ure kasneje je zagorelo v naselju Studenec pri Žalcu, tam so ognjeni zublji, kot smo že poročali, uničili mansardno stanovanje. Kriminalisti so z ogledom kraja požara ugotovili, da je zagorelo zaradi preboja električne energije na kuhinjskem aparatu v mansardnem stanovanju stanovanjske hiše.

Požar v stanovanjski hiši v zaselku Podgorje pri Velenju

PGD Pesje

Požar v stanovanjski hiši v zaselku Podgorje pri Velenju

PGD Pesje

Okoli 21. ure pa so bili policisti obveščeni še o požaru na stanovanjski hiši Vodovnikov na naslovu Podgorje 22 pri Velenju. Ogenj je uničil ostrešje, na druge dele hiše se k sreči ni razširil. Je pa hiša uničena zaradi vode ob gašenju požara, ki ga je gasilo 60 gasilcev iz petih gasilskih društev z Velenjskega. Ti so ob prihodu na kraj intervencije najprej uspeli zavarovati bližnji gozd (hiša stoji namreč tik ob njem, v času požara pa je pihal močan veter), nato pa so se lotili še gašenja same hiše. A ostrešja niso uspeli rešiti. Prve ugotovitve kriminalistov kažejo, da je zagorelo zaradi isker, ki so preskočile iz dimnika na streho, ob močnem vetru pa se je požar hitro razširil še na celotno ostrešje večje stanovanjske hiše, ki ni več primerna za bivanje.

Posledice požara v stanovanjski hiši v Podgorju nad Velenjem

Gordana Possnig
Gordana Possnig

V hiši sta več desetletij bivala upokojena zakonca Gabrijela in Danilo Vodovnik, ki se jima je v torek zvečer malo po 21. uri življenje postavilo na glavo. "Slišala sem, kako poka, ko sem sedela v kuhinji, in na to opozorila tudi moža, ki je sedel na kavču v dnevni sobi. Kmalu sva ugotovila, da gori hiša. Kljub šoku sva uspela poklicati gasilce. Hiše žal nisva imela zavarovane," je pripovedovala Gabrijela Vodovnik, njen mož Danilo pa se je s solznimi očmi in tresočim glasom le stežka spominjal sinočnjega večera, ko so jima ognjeni zublji uničili dolgoletni dom.

Posledice požara v stanovanjski hiši v Podgorju nad Velenjem

Gordana Possnig

A že naslednje ure in včerajšnji dan so pokazali na solidarnost med sorodniki, sosedi, prijatelji. Že v dopoldanskih urah so uspeli odstraniti in odpeljati uničeno ostrešje. Kraj požara si je ogledal tudi velenjski župan Peter Dermol, ki je družini obljubil pomoč: "Še nikoli ob takšnih dogodkih nismo pustili ljudi na cedilu. Tudi tokrat jih ne bomo. V vsakem trenutku bomo pomagali zakoncema. Najprej z odvozom materiala s kraja požara, pomagali jima bomo pri iskanju nadomestnega doma in jima priskrbeli vse ostale nujno potrebne življenjske potrebščine, ki jih potrebujeta za normalno življenje."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta