(FOTO) Hajdina: V požaru hiše za 100 tisoč evrov škode, gašenje oviral močan veter

Hojka Berlič
05.01.2022 10:18
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pgd Hajdina

V naselju Skorba v občini Hajdina so v torek nekaj pred sedmo uro zvečer v dimniku stanovanjske hiše družine Klaneček zagorele saje. Požar se je zaradi močnega vetra hitro razširil na celotno streho in mansardo objekta. Posredovalo je 87 gasilcev PGD Hajdoše, Hajdina, Gerečja vas, Slovenja vas, Draženci in Ptuj.

Med gasilsko intervencijo je bila regionalna cesta Zgornja Hajdina-Zlatoličje zaprta. "Največje težave je povzročal močan veter, ki je izjemno hitro razpihal požar. Zato je v zelo kratkem času, govorim o minutah, zgorelo celotno ostrešje. Zaradi vetra pa je bilo zelo oteženo tudi delo gasilcev. Gašenje so morali v celoti opraviti z dihalnimi aparati in drugo zaščitno opremo, saj je bilo prisotnega veliko dima," je razmere opisal vodja intervencije, poveljnik PGD Hajdoše Stane Žumer.

Zgorelo so celotno ostrešje, kuhinja in dnevna soba.

Hojka Berlič

Požar so pogasili okoli 23. ure. Ogenj je popolnoma uničil ostrešje in večino strešne kritine ter dnevno sobo in kuhinjo. Člani PGD Hajdoše pa so na požarni straži ostali še vse do 7. ure zjutraj. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vzroka požara. Po prvih nestrokovnih ocenah pa bi lahko dimniškemu požaru botroval tudi izpad elektrike na širšem območju, zaradi česar ni delala vodna črpalka, kar bi lahko vodilo do pregretja dimnika. Močan veter pa naj bi nato razpihnil iskre.

Policisti so danes dopoldne nadaljevali z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara.

Hojka Berlič

V požaru ni bil nihče poškodovan. Kot je pojasnil hajdinski župan Stanislav Glažar, je družina preostanek noči prespala pri sosedih: "Kako naprej, bomo še videli. Seveda smo jim ponudili tudi pomoč. Zdaj bo najbrž potrebno ostrešje popolnoma odkriti z delovnimi stroji. Akcija pomoči je že stekla, ljudje se dogovarjajo za pomoč pri samem delu, pa tudi za morebitno sofinanciranje."

Po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 100 tisoč evrov škode.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta