(FOTO) V Ljubljani v petek zvečer zaradi vbodnih ran umrl okoli 50 let star moški. Napadalec v pripor na psihiatrijo

Peter Lovšin, Dnevnik
09.07.2023 18:46

Po neuradnih informacijah naj bi bil nasilnega dejanja osumljen njegov mladoletni sin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stanovalci ob Linhartovi cesti so povedali, da so v petek zvečer prihitele številne policijske patrulje in več reševalnih vozil.
Luka Cjuha/Dnevnik

V petek zvečer so stanovalci ob Linhartovi cesti v Ljubljani opazili večje število reševalcev in policijskih patrulj, ki so se razvrstile na daljšem odseku. Povečano prisotnost patrulj, ki naj bi bile na tem območju iskale in našle storilca nasilnega kaznivega dejanja, so lahko kasneje povezali s tragično vestjo, ki so jo sporočili ljubljanski policisti.

"Obveščeni smo bili o dogodku na območju policijske postaje Ljubljana Moste, kjer je oseba z ostrim predmetom porezala drugo osebo. Osumljena oseba, ki so jo policisti prijeli kmalu po dogodku v okolici, se trenutno nahaja v policijskem pridržanju in bo privedena k preiskovalnemu sodniku. Žrtev kaznivega dejanja je kljub hitri zdravniški pomoči zaradi hudih poškodb nekaj ur po dogodku umrla," je v soboto sporočila Aleksandra Golec z ljubljanske policijske uprave. Kot je poročal spletni portal zurnal24.si, ki se je skliceval na neuradne informacije, naj bi bil komaj 15 oziroma 16 let star napadalec usodno zabodel svojega okoli 50 let starega očeta. Policisti naj bi bili najstnika v preteklosti že obravnavali, domnevno ima tudi psihične težave.

Konec tedna se je vest o tragediji med domačini že razširila, nihče od naših sogovornikov pa napadalca in njegove žrtve osebno ni poznal. Večina jih v petek zvečer niti ni vedela, da je šlo za tako hudo kaznivo dejanje, ki se je končalo s smrtjo, tako da so o uboju izvedeli šele čez konec tedna. Policisti so osumljenega včeraj že odpeljali pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor. Po naših neuradnih informacijah naj bi ga odpeljali na forenzični oddelek psihiatrije, kjer bo zaradi slabega psihičnega stanja deležen zdravstvene oskrbe.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta