(FOTO) Za včerajšnjo družinsko tragedijo naj bi bili krivi skrhani odnosi, sosedje najprej slišali strele, nato krik

Gordana Possnig
16.03.2021 12:30
V Šentvidu pri Grobelnem se je včeraj popoldne zgodila družinska tragedija. Kot so sporočili s celjske policijske uprave, je 61-letni moški ustrelil 57-letno partnerko. Ženska je na kraju dogodka umrla, poškodbam pa je podlegel tudi storilec, ki se je po dejanju ustrelil sam.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gordana Possnig

Šentvid pri Grobelnem, zaselek med Šentjurjem in Šmarjem pri Jelšah, je v ponedeljek pretresla družinska tragedija, ki je ne pomnijo niti najstarejši domačini. Malo pred 17.20 so pred stanovanjsko hišo številka 40 sredi naselja odjeknili streli, kmalu nato se je zaslišal tudi grozljiv krik. Le nekaj minut kasneje so se na kraju dogodka pojavile prve policijske patrulje, cesto proti Šmarju pri Jelšah so policisti zaprli za promet. Domačini, ki so se približali stanovanjski hiši, da bi preverili, kaj se je pripetilo, so obnemeli. Na tleh so videli ležati Zdenko P., ki jo je le nekaj trenutkov prej ustrelil njen partner Stanislav E. Po zločinu se je umaknil v hišo.

"Od daleč smo opazovali, kako so se policisti v neprebojnih jopičih plazili od ceste proti hiši, ob tem pa se je slišalo, da so po domofonu klicali osumljenca, naj se preda. A njegovega odziva ni bilo. V bližini so prav tako v neprebojnih jopičih čakali še reševalci, da priskočijo na pomoč poškodovanima. A Zdenki, ki je še nekaj minut pred tem delala na bližnjem vrhu, ni bilo več pomoči. Ko so policisti vstopili v hišo, so tam našli hudo poškodovanega Stanka," so dopoldne še vedno pod vtisom dogodka pojasnjevali pretreseni domačini. Vedeli so še povedati, da se partnerja, ki sta bila že upokojena, že dolga leta nista razumela. Še vedno sta sicer živela v isti hiši, a vsak na svojem koncu. Ob tem pa so še dodali, da je bil storilec zelo bolan.

Večer

Policijska preiskava je trajala dolgo v noč, nadaljevala se je tudi dane. Na prizorišče sta prišla dežurni preiskovalni sodnik in državna tožilka. Prve uradne podrobnosti kriminalistične preiskave umora in samomora je z opoldansko izjavo predstavil Aleš Slapnik, vodja kriminalistov na Policijski upravi Celje. "Po obvestilu, ki smo ga prejeli v dežurni Operativno-komunikacijski center, smo na kraj dogodka napotili več patrulj, saj je šlo za izjemno nevaren postopek. Po podatkih, ki smo jih imeli, se je storilec po tem, ko je ustrelil svojo partnerko, oborožen umaknil v stanovanjsko hišo. Policista Policijske postaje Šmarje pri Jelšah sta ob prihodu na kraj ustreljeno žensko, ki je ležala pred vhodom v stanovanjsko hišo, najprej odnesla na varnejše območje in jo predala ekipi nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, ki smo jo zaradi nevarnega postopka opremili z neprebojnimi jopiči," je uvodoma pojasnil Slapnik. Nadaljeval je, da so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 61-letni moški s kratkocevnim orožjem (šlo je za pištolo, za katero ni imel dovoljenja) pred stanovanjsko hišo ustrelil svojo zunajzakonsko partnerko in po dejanju odšel v stanovanjsko hišo, kjer je ustrelil še sebe. "Ko smo vstopili v stanovanjsko hišo (vrata v hišo so bila odprta), je storilec, ki smo ga našli v eni od sob, še kazal znake življenja. Reševalci so mu takoj nudili prvo pomoč, organizirali smo tudi helikopterski prevoz, vendar je storilec kljub hitremu nudenju pomoči poškodbam na kraju dejanja podlegel."

Aleš Slapnik je dodal, da se je storilec po izjavi sosedov najverjetneje ustrelil še pred prihodom policistov. S koliko streli je umoril Zdenko, še ni znano, saj sodna obdukcija žrtve še ni bila dokončana. Po neuradnih podatkih naj bi jo bil ustrelil v zatilje. Najverjetnejši motiv za tragedijo so bila po doslej zbranih informacijah večletna nesoglasja med partnerjema. Policija o kakršnemkoli nasilju med njima v preteklosti ni bila obveščena.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta