Družinska tragedija v Zalogu pri Šempetru: Med spanjem napadel starša. Mati je mrtva, oče je poškodovan uspel priti do sosedov

Po zločinu je 36-letnik pobegnil, po naših podatkih Grega D., a so ga policisti izsledili. Starša je napadel le dan po vrnitvi iz komune, kjer se je zdravil zaradi odvisnosti od drog
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Zalogu pri Šempetru je sin umoril mater in poškodoval očeta. 
Gordana Possnig

Celjski policisti so bili danes okoli pol šestih zjutraj obveščeni, da je na območju Policijske postaje Žalec storilec do smrti zabodel 57-letno občanko in poškodoval 60-letnega občana ter pobegnil s kraja dogodka. Na kraj so policisti napotili več policijskih patrulj in kmalu v okolici prijeli 36-letnega moškega, sina pokojne in poškodovanega moškega, ki ga sumijo umora matere in poskusa umora očeta.

Ogled kraja dejanja v Zalogu pri Šempetru poteka. Udeležili sta se ga tudi okrožna državna tožilka in preiskovalna sodnica. Glede celotnega dogajanja in motiva za kaznivo dejanje policisti zbirajo obvestila. 36-letnika so v preteklosti obravnavali zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in kršitev javnega reda in miru. Zaradi kaznivih dejanj s področja nasilja v družini ga v zadnjih letih niso obravnavali.

Očetu napadalca je uspelo priti do sosedov, za mamo je bila vsaka pomoč prepozna. 
Gordana Possnig

Več podatkov o tragičnem dogodku bodo policisti posredovali v prihodnjih dneh. Po naših neuradnih podatkih pa naj bi bil storilec, gre za Grego D., svoja starša napadel medtem, ko sta spala. 36-letnik naj bi se bil včeraj vrnil iz tujine, bil je v Afriki. Tam naj bi bil v komuni, kjer se je skušal rešiti odvisnosti od drog. Prav zaradi odvisnosti od prepovedanih substanc so bile znotraj družine težave že dalj časa. Starša naj bi bila sinu dala ultimat - ali se spravi v red ali pa naj se ne vrača domov.  Zakaj je le dan po vrnitvi Grega D. napadel starša, še ni znano. Poškodovani 60-letnik, Branko D., je uspel priti do sosedov, od koder so poklicali na pomoč. A vsaka pomoč je bila za 57-letno Damjano D. prepozna. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta