Osumljenec noč pred grozljivim dejanjem prespal v hiši svojih staršev v Zalogu pri Šempetru

Gordana Possnig
15.03.2021 13:00
V jutranjih urah je najprej napadel in umoril mater, nato pa še huje poškodoval očeta.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policisti so s trakom preprečili dostop do bližine stanovanjske hiše v Zalogu pri Šempetru.
Gordana Possnig

V javnosti še vedno odmeva družinska tragedija, ki se je v noči na nedeljo zgodila v stanovanjski hiši na naslovu Zalog 12 pri Šempetru na območju celjske policijske uprave. Tam je 36-letni Gregor D. z nožem do smrti najprej zabodel svojo 57-letno mamo Damjano, nato pa huje prav tako z nožem poškodoval še 60-letnega očeta Branka. Po dejanju je pobegnil, a so ga policisti kmalu po prihodu na kraj dogodka aretirali. Trenutno je še v policijskem pridržanju, jutri zjutraj ga bodo s kazensko ovadbo umora in poskusa umora privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku celjskega sodišča. Grozi mu vsaj 15 let zapora. Motiv za njegovo grozljivo dejanje še ni znan.

Vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Celje Milan Vogrinec je v izjavi za javnost predstavil nekaj prvih uradnih podrobnosti preiskave, ki še vedno traja. Povedal je, da jih je občan včeraj zjutraj okoli pol šeste obvestil o tragičnem dogodku. Kraj dejanja sta si ob policistih ogledali tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

"Po doslej zbranih informacijah je 36-letnik, ki sicer ni živel skupaj s starši, noč pred umorom prespal pri njima. V jutranjih urah je iz za zdaj še neznanega razloga zabodel najprej mamo ter z nožem poškodoval nato tudi očeta, ki ga je prebudilo njegovo početje in je skušal ženi pomagati. Mati je na kraju dogodka poškodbam podlegla, očeta so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju (po prihodu v bolnišnico naj bi ga morali oživljati, op. p.). Trenutno je izven smrtne nevarnosti. 36-letnik je po tragičnem dejanju pobegnil s kraja dogodka, a so ga policijske patrulje, ki so prispele na kraj dogodka, kmalu izsledile. Aretaciji, pri kateri so policisti uporabili prisilna sredstva, se ni upiral, po mnenju zdravniške službe je bil po dejanju tudi sposoben za policijsko pridržanje," je pojasnil Vogrinec.

Ob tem je še dodal, da policisti osumljenca, ki ima težave z odvisnostjo od drog, doslej niso obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini oziroma drugih kaznivih dejanj povezanih z nasilnim vedenjem. V preteklih letih pa so ga trikrat kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj, povezanih s preprodajo drog, obravnavali pa so ga tudi zaradi posameznih prekrškov s področja javnega reda in miru ter cestnega prometa. Ob tem je Vogrinec na novinarsko vprašanje tudi odgovoril, da se je osumljenec v preteklosti tako v Sloveniji kot tudi že tujini že zdravil zaradi odvisnosti od drog. Iz tujine se je v Slovenijo vrnil pred približno letom dni. Neuradno naj bi zadnje mesece pred zločinom živel v Celju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta