(FOTO) Zaključena več kot dve leti trajajoča kriminalistična preiskava: Prostost odvzeli 20 osebam

A.L.
29.01.2020 12:52

Člani kriminalne združbe so različne vrste prepovedanih drog tihotapili tudi iz tujine, v velikih količinah pa so sami izdelovali prepovedano drogo amfetamin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Slovenska policija je včeraj zaključila obširno, več kot dve leti trajajočo kriminalistično preiskavo, ki jo je vodila zoper mednarodno organizirano kriminalno združbo, ki se je ukvarjala z izvrševanjem kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. S to preiskavo je slovenska policija prijela več osumljencev, ki so s prepovedanimi drogami oskrbovali slovenski in tuji trg.

Generalna policijska uprava

Policisti in kriminalisti opravili 47 hišnih preiskav na širšem območju Ljubljane, Maribora in Celja

Slovenski kriminalisti so v času preiskave, do izvedbe zaključne akcije, zbrali dokaze, da je 45 članov navedene organizirane kriminalne združbe v tem času v Sloveniji izvršilo najmanj 48 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. V zaključni akciji je sodelovalo 460 kriminalistov in policistov iz različnih policijskih enot iz vseh treh nivojev delovanja slovenskega policije, državnega, regionalnega in lokalnega. Sodelovali so policisti in kriminalisti iz različnih policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave.

Generalna policijska uprava
Generalna policijska uprava
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta