(FOTO) Zjutraj na cesti umrl 18-letni motorist, pri Karavankah voznik zapeljal na nasprotni pas in povzročil nesrečo

M.R.
03.09.2024 11:16

Policisti kranjske policijske uprave so ponoči in zjutraj obravnavali dve hudi prometni nesreči. En udeleženec je umrl, trem so pomagali reševalci.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice nesreče pri predoru Karavanke
PU Kranj

Škofjeloški policisti so bili okoli 7. ure poklicani na kraj nesreče, v kateri je bil samoudeležen 18-letni voznik motornega kolesa. V blagem levem zavoju je namreč zapeljal desno s ceste in na travi potem trčil v drevo. Na kraju je umrl, so danes sporočili s kranjske policijske uprave PU Kranj. 

Dodali so, da so na kraj prišli reševalci in gasilci, policisti pa so opravili ogled kraja nesreče in preiskavo še nadaljujejo. O ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo. Motorist je sicer imel čelado. 

Pri Karavankah zapeljal na nasprotni pas

Že malo po polnoči pa so policisti morali na kraj prometne nesreče pri predoru Karavanke. Ugotovili so, da je 67-letni voznik, sicer grški državljan, vozil iz smeri predora Karavanke proti Kranju in kmalu po izvozu zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku mu je nasproti pravilno pripeljal drugi tuji voznik osebnega vozila.

V trčenju so bili lažje voznik in dve sopotnici v vozilu udeleženca nesreče. Zdravstveni delavci so jih oskrbeli na kraju in jih potem prepeljali v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti zoper 67-letnika vodijo prekrškovni postopek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta