Kamere pred nočnim lokalom v Skopju potrdile: Hrvaški rokometaš, ki je v petek umrl, je bil brutalno pretepen

Va
11.04.2022 14:59

Denis Tot, 27-letni hrvaški rokometaš skopskega kluba Butel, je umrl za posledicami udarcev pred nočnim klubom v Skopju. Eden od napadalcev je še na begu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skopje.
Robert Balen

Prve informacije so bile vendarle točne, Denis Tot, 27-letni hrvaški rokometaš skopskega kluba Butel, je umrl za posledicami brutalnih udarcev pred nočnim klubom v Skopju. To so potrdile nadzorne kamere. Policija v Severni Makedoniji je prijela dve osebi, tretjo iščejo, je objavil Jutarnji list.  

Policija je ugotovila, da so se minuli četrtek okoli pol štirih zjutraj pred nočnim klubom v mestnem parku v Skopju sprli Tot ter trije makedonski državljani, stari 28, 22 in 19 let. Trojica, ena oseba je ženskega spola in naj bi bila Tota poznala od prej, je Hrvata z začasnim bivališčem v Severni Makedoniji fizično napadla in domnevno uporabila tudi bokser. Dobil je več udarcev v glavo, tepli so ga tudi še po tem, ko je padel in z glavo udaril še ob asfalt in izgubil zavest. Napadalcem, ki so zdaj osumljeni poskusa uboja, grozi od pet do 20 let zapora.

Ko so videli, da se ne odziva, naj bi ga bili poskušali oživljati, nato pa so pobegnili. Ko so Tota sprejeli v skopski bolnišnici, je bil v kritičnem stanju in so se zdravniki borili za njegovo življenje. V petek popoldne so nato sporočili, da je umrl.    

"Moje zadnje informacije so, da še vedno iščejo osebo, ki je to začela, ki je prva udarila rokometaša, nato pa sta ga ostala dva z nogami brcala v glavo," hrvaški portal net.hr navaja besede glavnega tožilca v Skopju Gavrila Bubevskega

Zmeraj pripravljen pomagati, zmeraj za šalo s svojim posebnim smislom za humor, pravi športnik, odličen rokometaš, tako znanci in prijatelji ter športni kolegi opisujejo Đakovčana Denisa Tota, ki je v karieri med drugim igral tudi za španski klub Ademar Leon. Ni imel incidentnega značaja, dodajajo, ne verjamejo, da bi bil sposoben prvi začeti prepir ...

Tudi Totov brat je rokometaš, oče pa nogometni trener na Hrvaškem.    

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta