Hrvaški rokometaš umrl v bolnišnici v Skopju. Ni jasno, kaj se je zgodilo v noči na četrtek

Va
08.04.2022 10:12

Mediji so poročali, da je bil Denis Tot hudo poškodovan zaradi udarcev verjetno s topim predmetom. Vmes se je oglasilo makedonsko ministrstvo za notranje zadeve. Popoldne pa je portal 24rakomet.mk objavil, da je 27-letnik umrl.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Da so v nočnem klubu Privilege v Skopju brutalno pretepli hrvaškega rokometaša Denisa Tota, so poročanje makedonskih medijev povzemali na Hrvaškem, a vse manj je jasno, kaj se je v noči na četrtek dogajalo s članom skopskega kluba Butel. 

Hrvaški časnik Večernji list je objavil neuradne informacije, da dogodka očitno ne bo mogoče rekonstruirati iz posnetkov nadzornih kamer v lokalu, ker naj bi bili posnetki izbrisani. "Nekdo ve, kaj dela," je Večernjemu listu to komentiral neimenovani vir. 

Časniku se je oglasil brat pretepenega rokometaša, ki je rokometni vratar na Nizozemskem, in potrdil brutalni pretep. Potem pa se je z izjavo za javnost oglasilo makedonsko ministrstvo za notranje zadeve. V sporočilu o začetku preiskave so zapisali, da so v četrtek nekaj po četrti uri zjutraj bili iz skopske bolnišnice obveščeni, da so tam na zdravljenje sprejeli Tota, da je bil ob sprejemu brez zavesti, a tudi brez vidnih znakov nasilja.  

 

Ravnateljica skopske bolnišnice Maja Mojsova je za enega od makedonskih medijev povedala, da je mlademu rokometašu zastalo srce in so ga ob prihodu oživljali: "Je v kritičnem stanju. Lahko rečemo, da se borimo za njegovo življenje."  

Zvečer pa so makedonski mediji objavili, da je rokometaš umrl za posledicami zastoja srca. 

Denis Tot je pred prihodom v Severno Makedonijo igral za avstrijski Brick, Poreč, Bjelovar in tudi za španskega prvoligaša Ademar Leon.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta