Ko se je ženska pripeljala domov, je videla, da jo skozi okno gleda vlomilec

ČK
27.09.2024 17:29

Voznik je med begom zaradi objestne vožnje trčil v dve vozili. Policija je ugotovila, da so se osumljeni na vlom dobro pripravili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
POLICIJA 113
Arhiv

Ko se je ženska z območja PU Celje v torek pripeljala do hiše, je opazila enega od storilcev, ki je v tistem trenutku pogledal skozi okno. Ko so opazili, da so bili zaloteni, so vlomilci pobegnili. Ženska je obvestila policijo in povedala tudi, s kakšnim vozilom so se storilci odpeljali. 

Celjski policisti so vozilo že nekaj minut po vlomu izsledili in na Mariborski cesti vse tri storilce prijeli ter jim odvzeli prostost. Vozilo so zasegli. A ni še konec. Voznik je med begom s kraja vloma storil več cestnoprometnih prekrškov in zaradi objestne vožnje trčil v dve vozili. Vozil je prav tako, ne da bi bil imel vozniško dovoljenje, bil je pod vplivom alkohola, upošteval ni prometne signalizacije, ves čas pa je z vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je policija ugotovila, da so se osumljeni na vlom dobro pripravili. Kraj so si ogledali in se prepričali, da lastnikov ni doma. Dva sta skozi zadnja vrata vlomila v hišo, eden pa je čakal pri vozilu in opazoval okolico. Storilca sta našla in ukradla več ženskih torbic prestižnih znamk, več vrednejših kosov nakita, moško uro, denarnico, sončna očala in gotovino. Škodo so lastnikom povzročili tudi z uničenjem vrat.  

Ukradeno je policija zasegla. Vsi trije storilci so državljani Hrvaške, stari 18, 19 in 21 let. Vse so ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine, 18-letnika pa še zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje. Včeraj so vse tri privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa je odredil sodno pridržanje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta