Mariborski dijaki na obšolski dejavnosti začutili slabost zaradi zaužitih piškotov s konopljo

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
21.01.2019 17:58

Trije dijaki ene mariborskih srednjih šol so v petek poiskali zdravniško pomoč v bolnišnici. Izkazalo se je, da so jedli prepovedane piškote, ki jih jim je priskrbela sošolka. Šola je že reagirala - poleg vzgojnih ukrepov so sledili tudi pogovori, z dijaki in starši.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V piškotih je bila prepovedana konoplja. Fotografija je simbolična.
Neznan

Minuli petek zvečer se za dijake ene mariborskih srednjih šol ni končal, kot je bilo načrtovano. Dijaki, večina sicer še mladoletnih, so bili v okviru obšolskih dejavnosti na srečanju, ki je trajalo tudi v čas vikenda. A trije so v petek pozno zvečer iskali pomoč v mariborskem kliničnem centru.
Kot so nam informacijo potrdili na mariborski policijski upravi, so bili policisti v petek okoli 22. ure obveščeni, da so trije mladoletniki zaradi slabosti iskali zdravniško pomoč v UKC Maribor. "Po oskrbi so jih napotili v domačo nego. Policisti so ugotovili, da jim je mladoletnica iz okolice Maribora omogočila uživanje piškotov, v katerih je bila domnevno tudi prepovedana droga konoplja," pojasnjuje Miran Šadl iz mariborske policijske uprave.
Ker kriminalisti dogodek še preiskujejo, drugih podrobnosti ni mogel razkriti, še posebej ne zato, ker so v dogodek vpleteni mladoletniki. Na srednji šoli, ki je bila v petek soočena z neljubim dogodkom, pa pojasnjujejo, da je šlo za eksperimentiranje med najstniki, ki pa zaradi posledic ni ostalo skrito. "Dijaki so zaužili piškotke, za katere so vedeli, kaj vsebujejo.
Torej ne gre za to, da bi jim kdo kaj podtaknil. A četudi seznanjeni - v teoriji - z učinki droge, pa jih je to v praksi presenetilo. Obrnili so se na učitelje, ti pa so ocenili, da je treba dijake napotiti v bolnišnico," razlaga ravnatelj mariborske srednje šole. In dodaja, da so o vsem nemudoma obvestili starše, se pogovorili z njimi, sodelujejo pa tudi s policijo.
"K sreči se je vse končalo brez hujših posledic. Poleg vzgojnih ukrepov, ki so jih bili dijaki deležni, smo z njimi opravili tudi pogovor in zavedajo se, da je bilo njihovo ravnanje nespametno. Bomo pa dogodek izkoristili tudi za to, da o posledicah, ki jih ima uživanje droge, podučimo tudi druge dijake," še pojasnjuje ravnatelj. Pravi, da so se starši na dogodek odzvali konstruktvino, želijo pa si izvedeti, od kod mladoletnici piškotki, v katerih je bila prepovedana droga. "Po eni strani, kljub temu da nam ni lahko, je sreča, da se je tako eksperimetiranje zgodilo v okolju, ki je bilo nadzirano. In je bila pomoč pri roki. Lahko bi se končalo tudi huje," še pravi ravnatelj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta