Moški v torek zvečer v središču Ljubljane zabodel znanko, njeno življenje je ogroženo. Kaj je še ugotovila policija?

ČK
16.11.2022 10:44

Policisti so osumljenca, državljana Eritreje, ki že več let biva na območju Republike Slovenije, prijeli in mu odvzeli prostost.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Policisti so bili včeraj nekaj pred 18. uro obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo v središču Ljubljane. Po neuradnih podatkih gre za okolico Trga republike. 

Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljenec z ostrim predmetom zabodel žensko in jo hudo poškodoval, nato pa peš pobegnil. Poškodovanko so z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana, njeno življenje je še vedno ogroženo.

Na kraj dogodka je bilo napotenih več patrulj. Policisti, uniformirani in v civilu, so osumljenca kmalu prijeli in mu odvzeli prostost, v nadaljevanju bo priveden pred preiskovalnega sodnika. Po prvih podatkih gre za državljana Eritreje, ki že več let biva na območju Republike Slovenije in ima po besedah policijskega inšpektorja Tomaža Tomaževica s PU Ljubljana, ki je v sredo popoldne stopil pred novinarje, tako imenovano dovoljenje za zadrževanje po zakonu o tujcih. Napadena je slovenska državljanka.  

Policisti so opravili ogled kraja dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah.

Motiv za dejanje ni znan, oškodovanka in osumljenec pa se poznata od prej in izhajata iz istega socialnega okolja, je Tomaževic ponovil na vprašanje o domnevi z družbenih omrežij, da naj bi bila oba brezdomca.

Osumljenec je bil že obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja. Intenzivna kriminalistična preiskava še poteka in vključuje preverjanje prič, pregledovanje posnetkov s kraja dejanja ... Policija je zasegla več predmetov, tudi v napadu "uporabljeno sredstvo", je povedal. Poudaril je, da se policiija zaveda pomena varnosti in dela vse za to, tudi v središču Ljubljane. 

O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta