Na Obertauernu umrl turni smučar iz Slovenije

ČK
15.09.2024 19:54

Avstrijski gorski reševalci so popoldne na območju avstrijskega Obertauerna našli pogrešanega slovenskega turnega smučarja, ki mu žal ni bilo več pomoči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gorska Reševalna Služba Salzburg

Avstrijski mediji poročajo, da se je na območju  priljubljenega smučarskega središča Obertauern smrtno ponesrečil 54-letni turni smučar iz Slovenije. Mrtvega so pod snegom našli danes. Ko so ga prijatelji prijavili kot pogrešanega, je stekla reševalna akcija, v kateri je posredovalo 42 gorskih reševalcev skupaj s psi. Pogrešanega, sicer dobro opremljenega športnika, so našli na območju Seekarecka na 1987 metrih nadmorske višine, kjer so zaznali signal lavinske reševalne naprave. Ležal je dva metra pod snegom, prisotni zdravnik je smrt 54-letnika razglasil že na kraju nesreče. 

Kaj je šlo narobe, še ni znano, reševalci pa po poročanju avstrijskih medijev domnevajo, da vzrok za nesrečo ni bil snežni plaz, pač pa najverjetneje padec s skale. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta