Na območju PU Maribor več drznih tatvin: Moški zamotil oškodovanko, da je delavec Telekoma, medtem drugi vstopil v hišo

STA, A.L.
05.10.2021 15:41
Na območju Policijske uprave (PU) Maribor so policisti septembra in oktobra obravnavali več drznih tatvin iz stanovanjskih hiš po tistem, ko so zamotili oškodovance. Policija zato ponovno opozarja vse, naj bodo pozorni na pojav neznanih oseb, ki pod pretvezo, da so izvajalci internetnih, elektro ali komunalnih storitev poskušajo vstopiti v hiše.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mojca Furlan Rus, Dnevnik

Na območju policijske postaje Šentilj so tako policisti 13. septembra obravnavali primer, kjer je neznani moški poskušal zamotiti oškodovanko, da bo na fasado hiše namestil neznano napravo za internetne storitve, vendar mu opisanega dejanja ni uspelo dokončati, so danes sporočili s PU Maribor.

Dan kasneje so na območju policijske postaje Ptuj obravnavali primer, kjer je neznani moški zamotil oškodovanko, da je delavec Telekoma, medtem ko je drugi vstopil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil denar ter nakit.

V petek in ponedeljek pa je neznani moški na območju policijske postaje Slovenska Bistrica v dveh primerih zamotil oškodovanca, pod pretvezo, da je delavec elektro podjetja oz. internetnih storitev, medtem ko je drugi v tem času vstopil v stanovanjsko hišo, iz katere je odtujil denar in nakit.

Policija prosi, naj si ljudje v vseh takšnih primerih poskušajo čim natančneje zapomniti opis osebe in vozila ter naj o tem čim prej obvestijo policijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta