Nekdanji detektiv odkrito: Primer Madeleine McCann ​ je nerešljiv, takšna je statistika

A.L.
15.01.2020 09:24

Nekdanji detektiv je prepričan, da je razlog za nerešljiv problem izginotja Madeleine McCann ta, da je bila nadzorna kamera na tistem območju ugasnjena. Če bi bila prižgana, bi bila stvar mnogo bolj preprosta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Izginotje Madeleine McCann tudi po trinajstih letih buri duhove. Spomnimo, da je takrat 3-letna deklica izginila iz portugalskega letovišča Praia da Luz. Gre za enega najodmevnejših primerov izginotja otrok, ki že leta odmeva po vsem svetu. V letih po izginotju se je pojavljalo na tisoče namigov, ljudje so preiskovalcem sporočali, da so jo videvali v Braziliji, Indiji, Maroku in Paragvaju. Nekdo je trdil, da je deklico videl celo na nemškem letalu, drugi naj bi jo videl na tržnici na Novi Zelandiji. Vse iskalne akcije so se do sedaj izkazale za neuspešne, Maddie, ki bi bila danes stara 15 let, pa še vedno niso našli. V času izginotja je bil deklica sama z mlajšima sorojencema, medtem ko sta se starša odpravila na večerjo s prijatelji. 

Profimedia

Danes bi bila že najstnica

Zdaj se je oglasil tudi nekdanji detektiv Mark Williams-Thomas, ki je v času svoje kariere iskal številne pogrešane osebe. Prepričan je, da je primer Madeleine McCann nerešljiv, razlog pa naj bi bila ugasnjena nadzorna kamera. Williams-Thomas meni, da je bila deklica žrtev nepridiprava, ki pa ugrabitve naj ne bi načrtoval. Kot je povedal za britanske medije, meni, da je deklica odtavala iz stanovanja in mu v tem času prekrižala pot.
Če njegove besede držijo, je za zdaj nemogoče potrditi, policija namreč tudi po več kot desetletju ni nič bližje odkritju Madeleine, ki bi danes bila že najstnica. Nekdanji detektiv je prepričan, da je razlog za nerešljiv problem ta, da je bila nadzorna kamera na tistem območju ugasnjena. Če bi bila prižgana, bi bila stvar mnogo bolj preprosta, storilca bi lahko hitro identificirali, pravi.
Mark Williams-Thomas si želi, da bi primer nekoč vendarle uspeli rešiti, a statistika temu scenariju ni naklonjena, pravi. "Žal je običajno tako, da v skoraj vsakem primeru ugrabitve otroka, ki jo zagreši tujec, otrok umre v roku 24 ur." 

Profimedia

"Zdelo se je, kot da noči ne bo nikoli konec"

Konec leta 2018 se je medijem odprl tudi njen oče in povedal, kako se družina sooča z dekličino izgubo in kakšni so bili prvi trenutku po izginotju Madeleine. V intervjuju se je spomnil trenutka, ko je ugotovil, da je Madeleine izginila. "Žena je pritekla do mene in kričala, da je Madeleine pogrešana. Odvrnil sem ji, da to ni mogoče. Pregledal sem vse prostore, tudi tiste, kjer sem vedel, da ne more biti. Spominjam se, kako sva stala v spalnici, bila sva popolnoma razburjena. Počutila sva se popolnoma nemočno, obupano in osamljeno. Iz glave si nisem mogel izbiti temnih misli, da jo je nekdo ugrabil in zlorabil. Ne mine dan, ko ne bi pomislil nanjo in na to, kaj vse je mogoče, da se ji je zgodilo. Zadnje mesece sem o njej pogosto sanjal. To so bile boleče sanje."
O prvi noči brez male Maddie je povedal: "Zdelo se je, kot da noči ne bo nikoli konec. Nisva mogla spati. Takoj, ko je bilo zunaj svetlo, sva odšla na zrak. Prehodila sva ulice Praie de Luz in jo iskala."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta