Peterica posilila mladoletno dekle

Na zatožno klop so sedli štirje fantje, obtoženi, da so marca lani skupaj z mladoletnikom posilili 15-letno dekle. Eden je zločin posnel in ga razširil na družbenem omrežju. Ta je obtožen tudi spolnega napada na 14-letnico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Na fotografiji na prvi klopi Matic Močnik, na drugi pa (levo) Belmin Čović in (desno) Dino Oručević. Anerja Ličine, ki je poleg posilstva v sostorilstvu obtožen še spolnega napada na drugo mladoletnico, ni na posnetku. Foto: Tomaž SKALE/DNEVNIK

Tomaž Skale/dnevnik

Na ljubljanskem sodišču so opravili predobravnavni narok za 20-letnega Amarja Ličino, 23-letnega Dina Oručevića, 21-letnega Matica Močnika in 20-letnega Belmina Čovića, mladeniče, pred katerimi so hude obtožbe. Zoper vse zaradi posilstva, zoper Ličino pa tudi zaradi spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, ter dveh kaznivih dejanj prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva. V posilstvo naj bi bil vpleten tudi R. J., zoper katerega je tožilstvo vložilo kaznovalni predlog, saj je bil v času kaznivega dejanja še mladoleten. Medtem ko se bo on zagovarjal s prostosti, so preostale štiri pravosodni policisti pripeljali iz pripora. In kot da se še vedno ne bi zavedali, za kako resno reč gre: ko je sodnica Urška Zorko poskušala začeti narok, pa ga ni mogla pravočasno, saj so pazniki s privedbo Ličine zamujali, so se razposajeno ogovarjali in muzali. Ali so bili tudi kasneje tako vedri, ni znano, kajti sodnica je narok in tudi sojenje, ki bo sledilo, zaprla za javnost. "Gre za varstvo osebnega življenja … predvsem obeh mladoletnih oškodovank. Govorilo se bo o intimnih podatkih," je razložila, preden je izključila javnost.

Amar Ličina se je skrival pred objektivi fotoaparatov. 

Mojca Furlan Rus, Dnevnik

Pričakovala pogovor, cigareto

Tudi predstavitev obtožnice je potekala za zaprtimi vrati, je pa v preteklosti v javnosti že odmevalo, zakaj morajo sesti na zatožno klop. Vseh pet naj bi se bilo marca lani na izjemno poniževalen način spravilo na 15-letno dekle, s katero se je eden od njih spoprijateljil prek družbenega omrežja. Že takrat naj bi jo bil nagovarjal, da bi mu poslala fotografijo, na kateri je gola, in na koncu mu je poslala takšno v spodnjem perilu od pasu navzdol. Potem pa sta se sredi marca dogovorila za srečanje. A ni prišel sam, kot je pričakovala. Zagledala ga je v avtu s še dvema neznancema. Rekli so ji, naj prisede, in tudi je, saj ni pričakovala kaj hudega. Pogovor, cigareto. Vendar naj bi bil že med vožnjo fant, s katerim je bila zmenjena, zahteval, naj ga oralno zadovolji. Čeprav je rekla, da noče, naj bi jo bil zagrabil in prisilil, da to naredi.

​Potem je voznik parkiral. Vsi so šli iz avta, kjer naj bi jo bili začeli slačiti in otipavati. Ponavljanje, da tega noče, ni zaleglo. Morala je na kolena in jih oralno zadovoljiti. Podajali naj bi si jo bili med seboj, žalili s prasico in ničvredno "kurbico", jo grobo lasali. A se za 15-letno dekle groza takrat še zdaleč ni končala. Potisnili naj bi jo bili v avto, kjer naj bi bila enega morala oralno zadovoljevati, medtem ko sta skozi odprta vrata druga dva z njo spolno občevala. Medtem sta tja prišla še dva prijatelja nasilnežev in spet naj bi bilo sledilo oralno zadovoljevanje. In na koncu pa naj bi jo bil vsak od njih še posilil. Nobena prošnja, noben ne ni pomagal, povsem so jo strli. Izjemno se jih je bala, saj jih ni poznala in ni vedela, kako nasilni bi še lahko bili. Bilo jih je veliko, vsi starejši od nje. Ko je bilo vsega konec, so jo odložili na postaji. Domov je prišla peš, povsem v šoku.

Zaokrožil tudi posnetek

Že vmes je videla, da fant, ki ga je edinega poznala od prej prek spleta, vse skupaj snema. V naslednjih dneh je izvedela, da se je najmanj en posnetek razširil prek spletne aplikacije Snapchat. Njeno življenje je postajalo iz dneva v dan bolj grozno. Popustila je v šoli, postala odsotna, zasovražila svoje telo, imela panične napade in nočne more. Lotila se je raziskovanja, kdo so bili ti fantje, incident zaupala nekaterim prijateljem, a ne v podrobnostih. Poiskala je tudi terapevtsko pomoč, a ni zmogla razkriti, zakaj pravzaprav. Končno se je zaupala staršem in nato še policiji. Ta je pridržala peterico, ki jo zdaj preganja tožilstvo. Slednje prvoobtoženemu tudi očita, da je lani poleti na neki zabavi 14-letnemu dekletu rekel, naj ga oralno zadovolji, kar je odklonila. Potem pa je v sanitarijah zaprl vrata in jih držal z roko, ona pa naj bi mu bila, ker ni vedela, kaj naj naredi, željo izpolnila. Tudi to naj bi bil posnel in posnetek prek snapchata poslal najmanj trem osebam.

Ličina, Oručević, Močnik in Čović so, kot rečeno, zdaj v priporu. Ličina je že v preteklosti imel opravka s policijo, tudi ko je bil še mladoletnik. Enako Močnik in Oručević.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta