Policija odkrila storilca, ki je pred dvema tednoma napadel Niko Kovač

M.R.
26.10.2022 15:16

Ljubljanski policisti in kriminalisti so odkrili storilca, ki je pred dvema tednoma napadel direktorico Inštituta 8. marec Niko Kovač.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nika Kovač
BOBO

Policija je že odkrila storilca, ki je Niko Kovač napadel pred dvema tednoma, in zoper njega začela vse potrebne postopke. Tudi preiskava včerajšnjega dogodka poteka z vso intenzivnostjo. "Storili bomo vse, da bomo tudi v tem primeru odkrili storilca in zadevo procesirali do konca," je povedal pomočnik načelnice Policijske postaje Ljubljana Center Irfan Beganović. Policisti so ugotovili, da ne gre za kaznivo dejanje in so zadevo zato prekvalificirali v prekršek.

Včerajšnji dogodek lahko vsebuje znake prekrška, lahko pa tudi znake kaznivega dejanja, je dejal in dodal, da trenutno obravnavajo zadevo kot kaznivo dejanje, ki se preganja na predlog oškodovanke, za katerega je zagrožena do enoletna zaporna kazen. Policisti so glede obeh dejanj pregledali več posnetkov nadzornih kamer, sledijo pa tudi postopki prepoznav oseb na fotografijah.

Na vprašanje, ali ni policija včerajšnje dejanje sprva obravnavala kot prekršek in šele po posredovanju odvetnika Nike Kovač kot kaznivo dejanje, je Beganović odgovoril, da so po prvih zbranih obvestilih z žrtvijo, očividko dejanja in odvetnikom ugotovili razloge za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje.

Policija ob naznanitvi takih dejanj sicer najprej pristopi v smeri obravnave kaznivega dejanja. Če ugotovi, da znakov in dokazov za kaznivo dejanje ni, potem to obravnavajo kot prekršek, je pojasnil policist. 

Novinarji so mu zastavili vprašanje, ali policija preverja tudi možnost, da je bilo včerajšnje dejanje posledica sovražnega govora na spletu, a zaradi interesa preiskave na to ni odgovoril. 

Po njegovih besedah v vseh takšnih primerih policisti in kriminalisti zagotavljajo, da bodo storili vse, kar je v njihovi moči, da žrtev zaščitijo. "Žrtvam ves čas postopka nudimo pomoč, napotimo jih na ustrezne strokovne službe, seznanjamo z različnimi oblikami svetovanja. Pravico imajo do zagovornika, spremstva in informiranja o našem postopku," je pojasnil Beganović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta