Tožilstvo je vložilo obtožne predloge zoper posameznike, ki so grozili Inštitutu 8. marec

Gr.G.
20.09.2022 15:24

Bulijem se je potrebno upreti, pravi Nika Kovač.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nika Kovač
Robert Balen

Inštitut 8. marec je letos pozimi vložil več tožb zoper posameznike, ki so o njih govorili sovražno, jim grozili ali zoper njih širili nestrpnost. Danes so prejeli odgovor kranjskega tožilstva, da je vložilo obtožni predlog in predlagalo izdajo sodbe o kaznovalnem nalogu. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bodo prvi obtoženi kmalu odgovarjali za storitev kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Kazen za storjeno dejanje je do dveh let zapora.

V Inštitutu 8. marec odločitev tožilstva pozdravljajo, hkrati pričakujejo, da bodo postopki potekali brez večjih presenečenj. Pri tem opozarjajo, da nedostojna komunikacija ni dopustna, vsako grožnjo in lažno obtožbo pa sproti prijavljajo policiji.

Nika Kovač ob tem izpostavlja: "V Inštitutu smo prepričani, da so tovrstni postopki edina pot, da prekinemo z grozo, ki se je dogajala v zadnjih letih. So tudi jasno sporočilo glede oblikam nadlegovanja. Bulijem se je potrebno upreti."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta