Policija zaradi suma tihotapljenja migrantov priprla 29-letnega novinarja Pop TV

A.L.
12.09.2019 07:14

"V naši medijski hiši vsakršno ravnanje, ki krši predpise, obsojamo," so sporočili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Portal 24 ur poroča, da so v nedeljo policisti na južni meji prijeli novinarja športnega programa Pop TV. Novinarja so privedli pred preiskovalnega sodnika, ki ga je že zaslišal. "Novinarjeva ravnanja v naši medijski hiši obsojamo in se od njih ograjujemo. Z novinarjem smo takoj prenehali sodelovati. V uredništvu obžalujemo, da se je dogodek zgodil. O ravnanju novinarja zunaj delovnega mesta nismo bili obveščeni, prav tako se nismo zavedali morebitnih osebnih okoliščin, v katerih se je znašel naš nekdanji novinar," poroča 24 ur.
"V naši medijski hiši vsakršno ravnanje, ki krši predpise, obsojamo. Tihotapljenje in pomoč pri tihotapljenju migrantov čez hrvaško mejo je v porastu, v kazenskem zakoniku pa je zagrožena kazen do pet let zapora in denarna kazen. O izkoriščanju stisk beguncev, žrtev tihotapstva, smo in bomo še obsežno poročali. Ne glede na to, da do morebitne pravnomočne obsodilne sodbe sodnega postopka za vsakega osumljenca velja domneva nedolžnosti, in ne glede na nadaljnji razvoj dogodkov v konkretni zadevi, smo se odločili, da z novinarjem takoj prekinemo sodelovanje," še poroča omenjeni portal.

Tihotapljenja osumljeni novinar Žiga Lesjak

O tihotapljenju migrantov, v katerega je vpleten zdaj že nekdanji novinar Pop TV, je poročala tudi policija.  Kot so zapisali, so v nedeljo popoldne na Čatežu ob Savi ustavili dve osebni vozili ljubljanskih tablic, ki sta jih vozila slovenska državljana. V vsakem od njiju so bili po štirje tujci, domnevno državljani Pakistana. V postopku se je izkazalo, da so v Slovenijo prišli izven mejnega prehoda. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prehajanju državne meje so se tako v delo vključili kriminalisti in oba državljana Slovenije pridržali. 
Po poročanju Slovenskh novic naj bi šlo za 29-letnega Žigo Lesjaka iz Velenja. Policija je ob tem prijela še 64-letnega sostorilca, ki je v svojem avtu prav tako prevažal štiri ilegalne migrante. Lesjaka naj bi policija že spustila iz pridržanja, svoje dejanje pa naj bi po neuradnih informacijah priznal. 
Lesjak naj bi se v tihotapljenje spustil zaradi finančnih težav, še poročajo Slovenske novice. 29-letnik je v svoji novinarski karieri nazadnje pokrival predvsem motociklizem in poročal z dirk prestižnega tekmovanja MotoGP. Med drugim je intervjuval tudi zvezdnike motociklističega športa, kot sta Marc Márquez in Jorge Lorenzo.

V tihotapljenje migrantov vpletena tudi nekdanja slovenska političarka

Spomnimo, da smo pred mesecem dni poročali o podobni zgodbi, v katero je bila vpletena ena od (nekdanjih) kratkotrajnih slovenskih političark Lidija Mavretič. Slednja naj bi tihotapila migrante, s soprogom so ju ujeli policisti. Mavretičeva je bila nekdanja vinska kraljica (leta 1996), bila je tudi predsednica društva Vinskih kraljic Slovenije. Leta 2004 je neuspešno kandidirala na listi predhodnice SD, takratne Združene liste socialnih demokratov Boruta Pahorja, na evropskih volitvah. Konec julija letos so jo organi pregona v Sodražici ujeli pri kaznivem dejanju. Takrat so prijeli 14 nelegalnih prebežnikov in dva slovenska državljana, ki naj bi bila pomagala tihotapiti tujce. Šlo naj bi za Mavretičevo in njenega moža Marka Hraniloviča. Policija ju je pridržala, a kasneje izpustila. Vložena je kazenska ovadba. 

Zlsd
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta