Kako olajšati integracijo migrantov: Znanje jezikov je predpogoj. Pomaga tudi matematika

Tatjana Vrbnjak Tatjana Vrbnjak
11.09.2019 16:11

Poleg znanja jezika je za uspešno integracijo migrantov potrebno tudi znanje osnov matematike, poznavanje kulture in navad družbe; v veliko pomoč so jim lahko migranti mentorji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na zaključni prireditvi projekta Model migrantskega mentorstva je migrant mentor Habte Tareke delil svoje izkušnje v programu. 
Andrej Petelinšek

Kako migrantom omogočiti kar najboljše vključevanje v družbo in na trg dela, kako delodajalcem pomagati ravnati z njimi, katere metode, orodja in oblike komunikacije lahko prispevajo k zadovoljstvu na obeh straneh? Na ta vprašanja je skušal odgovoriti dvoletni evropski Erasmus plus projekt Model migrantskega mentorstva s svojim inovativnim pristopom, katerega del je bila tudi odločitev, da migranti učijo migrante. Koordinator projekta, ki se je končal z današnjo zaključno konferenco v Mariboru, je bil Andragoški zavod Maribor, partnerji pa Ozara, Eurocultura iz Italije in Inibia iz Nemčije. Rezultat projekta so priporočila in nasveti za izobraževalce in delodajalce, ki so na voljo na spletni strani projekta http://www.mmm-migrants.eu. Andragoški zavod Maribor bo projekt še nadgradil s podobnim projektom, v katerem sodelujejo s partnerji iz Turčije, Romunije in Španije.

Dieter Schulze, Irena Urankar in Victor Dudau iz treh parterskih organizacij, ki so sodelovale v projektu Model migrantskega mentorstva na današnji zaključni konferenci projekta. 
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta