Nekdanja vinska kraljica naj bi bila z možem tihotapila migrante, SD obsoja in se distancira

09.08.2019 08:17

Vložena ovadba proti njej in soprogu. Lidija Mavretič je bila leta 2004 celo kandidatka predhodnice današnje SD na prvih evropskih volitvah s slovensko udeležbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lidija Mavretič
Arhiv Večera

Ena od (nekdanjih) kratkotrajnih slovenskih političark naj bi bila tihotapila migrante. S soprogom naj bi jo bili ujeli policisti, pa tudi državljana Pakistana, ki je še vedno v priporu, je poročala Pop TV in povzelo spletno Delo. Šlo naj bi za Lidijo Mavretič, nekdanjo vinsko kraljico (leta 1996), bila je tudi predsednica društva Vinskih kraljic Slovenije. Leta 2004 je neuspešno kandidirala na listi predhodnice SD, takratne Združene liste socialnih demokratov Boruta Pahorja, na evropskih volitvah. Konec julija letos so jo organi pregona v Sodražici ujeli pri kaznivem dejanju. Takrat so prijeli 14 nelegalnih prebežnikov in dva slovenska državljana, ki naj bi bila pomagala tihotapiti tujce. Šlo naj bi za Mavretičevo in njenega moža Marka Hraniloviča. Policija ju je pridržala, a kasneje izpustila. Vložena je kazenska ovadba. 
"Gospa Lidija Mavretič je bila kandidatka ZLSD za volitve v Evropski parlament leta 2004, torej pred 15 leti. Gospa Mavretič ni članica stranke SD, prav tako v stranki ni nikoli zasedala nobene funkcije niti ni bila aktivna v okviru SD od leta 2004. Kar vemo o dogodku, s katerim je domnevno povezana, smo izvedeli iz medijev. Če navedbe medijev držijo, gre za nesprejemljivo dejanje, ki ga v stranki SD ostro obsojamo," so se odzvali v stranki.


 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta